Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Ponsantiellä pamahdellut useita renkaita – sekoitusjyrsitty pinta voi rikkoa auton kumit

Kangasalan Sanomien tietojen mukaan useilta Ponsantietä ajaneilta on puhjennut renkaita.

Uutiset - 6.7.2018 kello 14.17
Ponsantiellä pamahdellut useita renkaita – sekoitusjyrsitty pinta voi rikkoa auton kumit
Oriveden suunnasta Kangasalle ajellut Taisto Rautio-Visuri kuvasi päällystämättömän Ponsantien toissapäivänä. Kuva on otettu ennen Suomatkan tallia olevaa suoraa.

Ely-keskuksen aluevastaava Pertti Valo kertoo, että tiellä tehdään tällä hetkellä isoja tietöitä, joihin kuuluu tien sekoitusjyrsintä.

– Jyrsimellä otetaan noin 20 sentin syvyydestä ja sekoitetaan vanha päällyste. Sen jälkeen pinta tiivistetään välittömästi, Valo selitää.

Valo on itsekin kuullut tiellä pamahdelleista renkaista. Hän epäilee, että autoja on saattanut päästä ajamaan tiivistämättömällä pinnalla, vaikka liikenteen pitäisi työmaalla kulkea vain tiivistetyllä tieosuudella.

– Sellaista ei pitäisi sattua, mutta onko mahdollisesti käynyt niin, että autoilija on mennyt tiivistämättömälle pinnalle tai vahingossa ohjattu sinne, hän pohtii.

Tiivistämättömän pinnan iso ja terävä kiviaines voi huonolla tuurilla rikkoa auton renkaan.

Aluevastaava kehottaa noudattamaan tietyömailla liikenneohjausta ja olemaan tarkka ajojärjestelyiden suhteen.

– On yleinen virhe, että esimerkiksi vasemmalle ohjaavan nuolitaulun jälkeen palataan heti oikealle, vaikka pitäisi jatkaa vasenta kaistaa, hän toteaa.

Tienkäyttäjä voi hakea vahingonkorvauksia maantiellä sattuneista vahingoista, joiden arvelee aiheutuneet tien puutteellisesta kunnossapidosta.

Jos vahingonkorvauksia haluaa hakea esimerkiksi rengasvaurioon, Valo muistuttaa dokumentoimaan tarkasti vahinkopaikan ja -ajan sekä aiheuttajan. Ohjeet korvausten hakemiseen löytyvät Ely-keskuksen sivuilta.

Tällä hetkellä Ponsantien työt keskittyvät pääasiassa Kangasalan puoleiseen päähän, jossa on päästy jo aloittamaan päällystäminen. Valon arvion mukaan tiesosuus valmistuu heinäkuun aikana.

Toistaiseksi aluevastaava neuvoo Orivedelle suuntaavia käyttämään mahdollisuuksien mukaan toista reittiä, sillä tiellä voi joutua jonottamaan jopa neljässä tai viidessä eri kohdassa. Lisäksi matkantekoa hidastavat paikoin pudotetut ajonopeudet.

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

6.7.2018 kello 18.34
MarikaIlmoita
Aluevastaavan kommenteista jo voi päätellä, että vika on kuljettajassa. Eli tuskin korvauksia tulee kenellekään.
~
Takaisin ylös