Posti kulkee saaristoon mutta ei Suoramalle

0

Posti on järjestänyt tämän viikon maanantaista lähtien kirjeiden viisipäiväisen jakelun Turun saaristossa myös niihin saariin, joihin ei ole päivittäistä, aikataulutettua yhteysalusliikennettä.

Taustalla on Korkeimman hallinto-oikeuden keväällä tekemä päätös, jonka mukaan Postin on jaettava yleispalvelukirjeet viitenä arkipäivänä viikossa Houtskarin Bockholmin saareen siinäkin tapauksessa, että sinne ei kulje yhteysalusta.
Jakeluvelvoite tulee suoraan postilaista. Yleispalvelukirjeellä tarkoitetaan postimerkillä maksettua kirjettä ja korttia. Se ei koske muita kirjeitä, sanomalehtiä, aikakauslehtiä tai paketteja.
Postin jakelujohtaja Juhani Vuolan mukaan yhden kirjeen maksaa tällaisissa tapauksissa satoja euroja. Maksajina ovat luonnollisesti muut Postin asiakkaat.

Liikenne- ja viestintäministeriö uudistaa parhaillaan nykyistä postilakia. KHO:n saaristopäätös perustuu vanhaan lakiin.
Posti katsoo, että poikkeustalouksien jakelua tulisi uudistaa uudessa laissa. Lisäksi se esittää, että yleispalvelun piiriin kuuluvia kirjeitä jaettaisiin ainoastaan kolmena päivänä viikossa.

Kangasalan Sanomien yleisönosastolla on ollut hiljattain useampia kirjoituksia postin jakelusta. Suoramalla asuva henkilö kertoi, että posti on jätetty toistuvasti jakamatta torstaisin elo-syyskuun aikana.
Samanlaisia tarinoita olemme kuulleet myös muilta asiakkailtamme eri puolilta kuntaa. Postin jakeluongelmat eivät ole ainoastaan Suoraman ongelma.
Kiinnostavaa on se, että Posti kulkee nyt saaristoon viitenä päivänä viikossa mutta kirjeitä ei saada perille Suoramalla, jossa sijaitsee paikallinen postin jakelu- ja lajittelukeskus.
Suomalaisille yhdenvertaiset palvelut ovat tärkeä asia. Tässä mielessä postin pitää tulla myös Suoramalle, kuten muual­lekin Kangasalla, viitenä päivänä viikossa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.