Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Postin lakko kiihdyttää digitaalisuutta

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 24.11.2015 kello 8.00

Postin lakko ei ole vielä edennyt Pirkanmaalle. Helsingin postikeskus on ollut lakossa torstaista asti, mikä heijastelee häiriöinä postin kulussa koko Suomeen.
Mikäli sopua ei synny, lakko etenee Pirkanmaalle keskiviikkona. Iltakymmeneltä lakkoon menee Tampereen postikeskus, keskiyöllä työt loppuvat perusjakelussa.
Muu Pirkanmaa on tuolloinkin lakon ulkopuolella, mutta luonnollisesti Pirkanmaan solmukohdan työnseisaus näkyy kaikkialla maakunnassa.
Postin lakossa on kyse ainakin neljästä isosta asiasta: muutosturvasta, työajasta, palkkauksesta ja vuokratyövoiman käytöstä.

Posti on myös Kangasalan Sanomien jakelun alihankkija. Ne tilaajat, jotka eivät asu Alma Manun varhaiskannon alueella, saavat lehtensä päiväpostin mukana.
Olemme pitkin syksyä saaneet palautetta häiriöistä postin jakelussa. Myös omat postimme ovat seikkailleet ties missä, ja matka on kestänyt kohtuuttoman pitkään.
Tämän selittää postin verkkosivuiltakin löytyvä tiedote, jonka mukaan jakelupiireissä on tehty muutoksia ja se aiheuttaa häiriöitä jakelulle. Saamiemme tietojen mukaan Kangasallakin jää jatkuvasti postia jakamatta. Tämä on helppo uskoa omien kokemuksiemme perusteella.
Me täällä toimituksessa olemme tästä erittäin pahoillamme. Laitamme jatkuvasti reklamaatioita eteenpäin, mutta olemme melko aseettomia näin ison toimijan edessä.
Parhaamme kuitenkin teemme, jotta asiat saadaan korjattua!

Lehdistön vastaveto tässä työtaistelutilanteessa on digitaalisten palveluiden avaaminen kuluttajille maksutta.
Näin ovat toimineet valtakunnan mediat ja myös me täällä paikallisesti.
Postin yksi keskeinen ongelma on, että sillä ei ole enää yhtä paljon jaettavaa kuin aikaisemmin.
Nyt meneillään oleva työtaistelu toimii kuitenkin varsinaisena markkinointitempauksena digitaalisille tuotteille.
Lakko ei edistä postin asiaa – päinvastoin. Pian sillä on entistä vähemmän jaettavaa, kun lukijamme tottuvat käyttämään digitaalista tuotetta.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös