Postin lakot jatkuvat yhä: Kangasalan Sanomien varhaisjakelu hoituu normaalisti, päiväposti voi myöhästellä

0
Postin lakot saattavat vaikuttaa jakeluun myös Kangasalla. Lehdet jaetaan kuitenkin varhaisjakelulla normaalisti.
Postin lakot saattavat vaikuttaa jakeluun myös Kangasalla. Lehdet jaetaan kuitenkin varhaisjakelulla normaalisti.

Posti ja logistiikka-alan unioni PAU:n laittomat lakot edelleen ovat käynnissä lajittelua tekevissä työpaikoissa myös Tampereella. Posti kertoo, että lakoista huolimatta valtaosa postista on saatu käsiteltyä poikkeusjärjestelyin.

– Saimme yöllä hienosti hoidettua lähetyksiä matkaan. Päivän aikana saamme tarkemmat tiedot maakunnista, miten lähetykset saadaan määränpäässä lajittelusta jakeluhenkilöstölle ja jaettavaksi postinsaajille. Tämän hetkisen arviomme mukaan valtaosa lähetyksistä saadaan asiakkaille luvatussa ajassa, sanoo Postin Ohjauskeskuksen johtaja Jarmo Ainasoja.

Eilisestä jakelusta viivästyneitä mainoksia jaetaan tänään tiistaina. Myös pieniä määriä kirjeitä ja lehtiä on siirtynyt eilisestä tälle päivälle.

– Poikkeusjärjestelymme saattavat aiheuttaa osaan lähetyksistä poikkeavia seurantatietoja, vaikka lähetys kulkee luvatussa aikataulussa. On myös pieniä eriä lähetyksiä, joiden kulkunopeudessa on vuorokauden viive, Jarmo Ainasoja sanoo. 

Sanomalehtien varhaisjakeluun lakot eivät vaikuta. Myös huomenna keskiviikkona julkaistava Kangasalan Sanomat jaellaan varhaisjakelussa normaalisti. Kangasalan Sanomien varhaisjakelun hoitaa vuoden loppuun saakka Alma Manu.

Sen sijaan päiväpostin mukana jaettavat Kangasalan Sanomat saattavat saapua talouksiin myöhässä lakkojen vuoksi.

PAU on ilmoittanut järjestävänsä lakkoja myös huomenna keskiviikkona. Toteutuessaan lakot voivat tämän hetkisen arvion mukaan vaikeuttaa lähetysten kulkua osittain eri puolilla Suomea.

– Valitettavasti emme pysty takaamaan häiriöttömyyttä – häiriöiden laajuus on riippuvainen siitä, kuinka suuri osa työntekijöistä osallistuu lakkoon, sanoo Jarmo Ainasoja.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.