Postinkulku taattava koko kuntaan

0

Kangasalan Sanomien asiakkaat ovat kertoneet, että postin jakelussa on ongelmia erityisesti haja-asutusalueella. Posti tulee usein myöhään iltapäivällä tai mikä pahinta, se jää kokonaan tulematta.
Kun kirjepostia ei jaeta, asiakkaalle ei myöskään toimiteta sanomalehtiä, jotka ovat Postin päiväkannossa.
Jakeluongelmat ovat monin paikoin ja toistuvasti aiheuttaneet mielipahaa myös Kangasalan Sanomien asiakkaille. Olemme tästä jakelupalvelun tilaajana erittäin pahoillamme.
Tilanne on vakava myös muualla Suomessa. Erityisesti jakeluongelmat kurittavat niitä lehtiä, jotka kulkevat kokonaan Postin mukana. Kangasalan Sanomat jaetaan pääosin Alma Manun jakeluyhtiön kautta.

Toisaalla tässä lehdessä kerrotaan jakeluhäiriöiden syistä. Postilla on entistä vähemmän jaet­tavaa, minkä vuoksi yhtiö on irtisanonut väkeä ja koittanut taivuttaa heitä joustavampaan työaikamalliin.
Kaikki työntekijät eivät halua enää venyä niinä päivinä, jolloin jakelussa on satunnaista ruuhkaa. Kun työaika täyttyy, he kääntyvät piiriltä kesken pois.
Lisäksi on ollut tilanteita, joissa ei ole löydetty sijaista työntekijän sairausloman paikkaajaksi.
Tästä syystä postia jää kokonaan jakamatta.
Ikävän tilanteesta tekee, että me emme saa Postin asiakkaina täsmällistä tietoa paikallisesta tilanteesta. Voimme vain arvailla yleisen tiedon perusteella, mistä Postin jakeluongelmat Kangasalla johtuvat.

Posti on yrittänyt sopeutua vähentyneeseen jakelumäärään organisaatiomuutoksella ja luomalla uusia palveluita.
Tilanteesta ei voi syyttää yksittäisiä työntekijöitä. On yksiselitteisesti työnantajan, tässä tapauksessa Postin johdon, vastuulla järjestää asiat niin, että työ tulee tehdyksi pääosin työajalla.
Yhtiön sisäinen kaaos ei saisi vaikuttaa asiak­kaisiin, esimerkiksi jakelupalvelun ostajaan tai postin vastaanottajaan.

Posti on Suomen valtion kokonaan omistama yhtiö, ja sillä on tärkeä yhteiskunnallinen tehtävä. Siksi sen liiketoimintaa pitää tarkastella hieman eri tavalla kuin puhtaasti kaupallisen yhtiön.

 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.