Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Postin­kulussa kitkaa Kangasalla – maanantaista uudet kuviot koko maassa

Postinkannon häiriöt kiukuttavat Mäyrävuoressa ja Ponsantien varressa asuvia. Heidän mukaansa posti ei tule ajallaan, joskus ei ollenkaan, ja joskus jopa kaksi kertaa päivässä.

Uutiset - 25.4.2016 kello 19.05
Pekka Kaarna
Postin­kulussa kitkaa Kangasalla – maanantaista uudet kuviot koko maassa
Jukka Laakkosen ja Leo Harran henkilökemiat natsaavat, vaikka Postin toimista ollaankin eri mieltä.

– Olen itsekin joutunut vastailemaan näihin kysymyksiin ja vastaukseni on ollut aina sama – resurssipula, Kangasalan postin esimies Jukka Laakkonen huokaa ja myöntää arviot osin oikeiksi.

Jakeluhäiriöistä ei ole kärsitty pelkästään idän suunnalla, vaan postinkulku on tökkinyt myös muualla kunnassa.

Syynä ovat hänen mukaansa työntekijäpula ja lähetysmäärät, jotka vaihtelevat päivittäin niin paljon, että ohennetusta organisaatiosta ei ole ollut ruuhkahuippujen selvittäjäksi.

 

Kangasalan kantajien luottamusmies ja Pirkanmaan alueen varapääluottamusmies Leo Harra pitää jakeluhäiriöiden perussyynä työntekijöiden poissaoloja, joita ei ole onnistuttu paikkaamaan. Lehtensä ja lähetyksensä viiveellä saaneita hän ymmärtää.

– Hyvä, että asiakkaat valittavat, mutta periaatteessa valitusten oikea kohde olisi viestintävirasto. Totta kai me kantajat olemme pahoillamme tilanteesta.

Osaltaan jakeluhäiriöt juontuvat Postin pitkiin ja monivaiheisiin yt-neuvotteluihin, joiden seurauksena myös Kangasalla on vähennetty väkeä, pidennetty jakopiirejä ja lisätty töitä.

Vaikka näiltä neuvotteluilta on kuluvan kevään osalta vältytty, työntekijöiden määrä on yhä pienentynyt kiitos tavanomaisen poistuman.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

– Meillä on nyt yli 40 vakinaista ja joukko tilapäisiä avustajia. Vuokratyövoimaakin on jouduttu käyttämään, Laakkonen kertoo.

Postin leikkauksia on työntekijäpuolella ymmärretty, mutta nyt vähennyksissä on tullut Kangasalla raja vastaan.

Kun venyminen ja parhaansa tekeminen eivät riitä, osa henkilöstöstä on mitoittanut työpäivänsä kellon eikä työmäärän mukaan. He ovat kääntyneet kotiin kesken piirin, kun päivän tunnit ovat täynnä.

Jos tilapäisapua, josta nuo myöhäiset ja kaksinkertaiset jakelukierrokset aiheutuvat, ei ole ollut tarjolla, jotkut piirit ovat joinain päivinä jääneet joko kokonaan tai osittain jakamatta.

 

Maanantaista lukien Posti järjestää jakelunsa uudella tavalla koko maassa. Laakkosen mukaan uudistuksen tavoitteena on luoda nykyistä parempi tasapaino työn ja tekijöiden välille sekä luoda pohjaa Postin uusille palveluille.

Tämä merkitsee muun muassa työajan muutoksia ja tilapäistyövoiman lisäämistä ruuhkahuippujen tasaamiseksi.

Harra on tulevaisuuden suhteen varauksellinen. Henkilöstön työpäivät myöhentyvät, ja toimenkuvat muuttuvat.

Osa kantajista hoitaa piirinsä lajittelusta jakeluun edelleen itse, osa erikoistuu yksinomaan lajitteluun tai jakeluun.

Asiakkaille muutos on hänestä kaikkein ikävin.

– Haja-asutusalueella ihmiset saavat postinsa entistä myöhemmin, koska uudessa mallissa työt alkavat aamukymmeneltä ja päättyvät iltakuudelta. Toivottavasti kaikki lähetykset saadaan silti jaettua saman päivän aikana.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös