Presidentti Sauli Niinistö lupautui Kangasala-Jukolan suojelijaksi. Kilpailun järjestelyt etenevät vauhdikkaasti.

0
Presidentti Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio vierailivat Jukolassa viimeksi Joensuussa 2017. Haukio toimi tuolloin tapahtuman suojelijana. Kuva: Katri Makkonen/Tasavallan presidentin kanslia

Presidentti Sauli Niinistö on lupautunut ensi kesäkuussa suunnistettavan Kangasala-Jukolan suojelijaksi. Niinistö on käynyt Jukolassa paikan päällä aiemminkin muutamaan kertaan ja toiminut Kuopio-Jukolan suojelijana vuonna 2014.

Kilpailunjohtaja Harri Virta Kangasalan SK:sta uskoo presidentin suojelijalupauksen edistävän talkoohenkeä ja helpottavan tapahtuman järjestelytoimia. Kangasala-Jukolaan odotetaan 20 000 suunnistajaa ja yhteensä 40 000 kävijää.

– Talkoolaisia tarvitaan tapahtumaviikonloppuna mukaan noin 1 500. Olen hyvin iloinen, että presidentti Niinistö on mukana kannustamassa järjestelyjämme, Virta sanoo.

Kesä tuntuu loka-marraskuun pimeydessä kaukaiselta ajatukselta, mutta Jukola-järjestäjillä ei käy aika pitkäksi. Lokakuussa viimeisteltiin kilpailukeskuksen suunnitelma ja syksyn aikana on solmittu uusia osuusisännyyssopimuksia.

Myös suunnistajat ovat päässeet maistelemaan, mitä Jukola 2019 tarjoaa. Heinäkuusta asti avoinna olleissa omatoimisissa Jukola-harjoituksissa on suunnistettu tyyppimaastoissa Jukola-kartoittaja Janne Weckmanin kartoilla, ja harjoittelijoita on riittänyt tasaiseen tahtiin.

Kilpailukeskuksen suunnitelma on saatu viimeisteltyä. Kangasala-Jukolassa tilaa on vähemmän kuin esimerkiksi Lahti-Hollolan avaralla lentokentällä, joten suunnittelu on vaatinut tarkkaa työtä.

– Kilpailukeskussuunnitelmasta on vastannut seuramme suunnistaja, joka on arkkitehti. Jukola-laadun säilyttämiseksi kaikissa toiminnoissa on vastaavina henkilönä alansa ammattilaisia, kertoo Virta.

Marraskuussa Jukolan edelliset ja tulevat järjestäjät kokoontuvat Kangasalle viikonlopuksi tiedonsiirtokokoukseen. Avoimella tiedon jakamisella varmistetaan vuodesta toiseen Jukolan laadukkaat järjestelyt ja perinteiden säilyminen.

Kangasala-Jukola suunnistetaan 15.-16.6.2019. Jukolan viesti käydään 71. ja Venlojen viesti 42. kerran.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.