Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Presidenttipari tutustui Pajarin pojista kertovaan näyttelyyn

Maakuntamatkalla olleet tasavallan presidentti Sauli Niinistö sekä rouva Jenni Haukio tutustuivat keskiviikkona Tampereen museokeskus Vapriikissa avattuun Pajarin pojat -näyttelyyn.

Uutiset - 15.2.2017 kello 17.14
Kangasalan Sanomat / Jouni Valkeeniemi
Presidenttipari tutustui Pajarin pojista kertovaan näyttelyyn
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio tutustumassa Pajarin pojat -näyttelyyn. Kuvassa taustalla Pajarin komentamassa 18. Divisioonassa taistellut Antti Savela, Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen ja Pajarin Poikien Perinneyhdistyksen puheenjohtaja Kalervo Sipi. Oikeassa reunassa tutkija Antti Liuttunen.

Galleriatilassa oleva näyttely kertoo kenraali Aaro Pajarin joukoissa talvi- ja jatkosodassa taistelleiden pohjoishämäläisten, siis myös kangasalalaisten, sotakokemuksista.

Puolisen tuntia kestäneen tutustumiskäyntinsä aikana presidenttipari sai tietoa sekä kenraali Pajarin vaiheista että hänen poikkeuksellisen voimakkaaksi luonnehditusta siteestä miehiinsä, "Pajarin poikiin".

Näyttely lähestyy aihettaan sotilaiden omien kokemusten kautta. Näyttelyn taustavoimana on Pajarin Poikien Perinneyhdistys, jossa on vahva kangasalalaispanos.

Presidentti Niinistölle ja rouva Haukiolle näyttelyä esittelivät muiden muassa tutkija Antti Liuttunen, Pajarin poikien perinneyhdistyksen puheenjohtaja Kalervo Sipi, yhdistyksen hallituksen jäsenet Tuomo Juntunen, Jarmo Talasrinne ja Markku Rauhalahti, sekä kenraali Pajarin tytär Helena Turpeinen.

Pajarin pojat -näyttely on avoinna Vapriikissa 13. elokuuta saakka.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös