Prisma uudistuu vaiheittain, täysin valmista juhannukseksi

0
Ville Jylhä voi ylpeänä esitellä uutta juustotiskiä. Suomen pisimpiä olevalla kylmäkalusteella on pituuttaa 40 metriä, joista juustot ovat saaneet 25.

Syyskuussa startannut Kangasalan Prisman laajennus Mäkirinteentien varteen alkaa jo hahmottua. Suurin osa vajaan tuhannen neliön laajennuksesta tulee päivittäistavaran käyttöön.
Kassalinjasto siirtyy uuteen osaan jo keväällä, ja Mäkirinteentien puolelle rakennetaan toinen pääsisäänkäynti. Uutuutena käyttöön otetaan pikakassa, jossa asiakas lukee ostoksensa koneen läpi itse.
– Se on Suomen Prismoissa ensimmäinen laatuaan, ryhmäpäällikkö Ville Jylhä kertoo.
Myös nykyisissä myymälätiloissa on tehty ja tehdään muutoksia. Myymälä rauhoitetaan kuitenkin nyt loppiaiseen asti remontilta, jotta asiakkaiden asiointi yhtenä vuoden kiireisimmistä ajoista sujuu häiriöttä.
– Loppiaisen jälkeen ryhdymme muuttamaan hyllyjärjestystä, tietenkin asiakkaat koko ajan huomioiden. Muutostyöt tapahtuvat vaiheittain, ja työn edetessä pyrimme parhaamme mukaan informoimaan asiakkaita, mitä siirretään ja minne.

Uusi ravintolamaailma

Laajennus ja uudet tilajärjestelyt ovat valmiit juhannukseen mennessä. Uudistuksia tapahtuu kuitenkin jo ennen sitä.
– Yksi niistä on täysin uudella konseptilla toimiva ravintolamaailma, josta asiakas voi ostaa tuotteita myös mukaan.
– Ravintola, kahvila, Hesburger, paistopiste ja oma keittiömme yhdistetään yhdeksi kokonaisuudeksi. Tämä osuus tulee käyttöön jo keväällä.
Prisma avattiin Lentolaan 23 vuotta sitten, ja meneillään oleva remontti on historian suurin.
Sen yhteydessä kiinteistöstä tehdään aiempaa energiatehokkaampi: kylmäkalusteet ja myös myymälän valaistus uusitaan. Muutoksista ja järjestelyistä huolimatta kauppa pysyy kaiken aikaa auki normaalisti.

Painoarvoa puutarhalle

Uudistuksen myötä päivittäistavaroiden valikoima kasvaa. Myös käyttötavarapuolella tapahtuu muutoksia.
– Perinteiset Prisman tuotealueet koti, pukeutuminen ja urheilu pysyvät jota kuinkin nykyisessä laajuudessaan. Puutarhan ja pihan sekä rakentamisen ja remontoinnin osastoja laajennetaan vastaamaan asiakkaidemme toiveita, Jylhä kertoo.
Valikoimasta jäävät pois kysynnän riittämättömyyden vuoksi matot, kattovalaisimet ja matkapuhelimet. Myymälöissä tehtävät muutokset perustuvat analyyseihin, tutkimuksiin ja asiakaskyselyihin.
– Päivän mittaan asiakkailtamme saamamme palaute on myös tärkeää, ja sillä on merkitystä. Kangasalla ihmiset tulevatkin kiitettävän paljon juttelemaan.
Remontin keskellä eläminen vaatii aina joustavuutta, ja Jylhän mukaan sitä on riittänyt kiitettävästi niin asiakkailta kuin henkilökunnaltakin.
– Talon työntekijävahvuus, vuokralla olevat yrittäjät mukaan lukien on yli 150 henkilöä.
– Remontin aikana täällä työskentelee päivittäin kolmisenkymmentä työmiestä. Suurin osa sentään laajennusosan, eikä täällä myymälän puolella, ryhmäpäällikkö kuvaa toiminnan laajuutta.

Uusia yrittäjiä

Kiinteistöön rakentuu liiketilaa muutamalle uudelle vuokralaiselle. Neuvottelut uusien yrittäjien kanssa ovat vielä kesken.
Parturi-kampaamo saa lisää neliöitä, ja sen palveluvalikoima laajenee kynsi- ja ripsipalveluilla.
Kangasalantien varressa oleva ABC-korttiautomaattiasema puolestaan aukeaa uudistettuna jo tämän vuoden puolella. Ensi vuoden alussa tontille rakennetaan CarWash -autonpesuhalli.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.