Koronanyrkki linjaa: Pirkanmaalla ei syytä siirtyä etäopetukseen, talvilomalta voidaan palata oppilaitoksiin

1

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä on kokoontunut tänään perjantaina käsittelemään maakunnan koronatilannetta Suomen hallituksen eilen antamien uusien suositusten valossa.

Hallituksen ohjeistuksen mukaan etäopetukseen tulee siirtyä terveysviranomaisten arvion perusteella silloin, kun se on aivan välttämätöntä.

– Pirkanmaalla on todettu tämän vuoden aikana vain yksi koronatartunta yläkoulujen tai toisen asteen oppilaitoksessa. Maskien käyttö on laajamittaista oppilaiden ja opettajien keskuudessa, koronanyrkki linjaa.

Sen vuoksi koronanyrkin näkemyksen mukaan sairaanhoitopiirin alueella ei ole tällä hetkellä epidemiologista perustelua sulkea koulujen tiloja ja siirtyä etäopetukseen.

Lue myös: Kaupunki: Kangasalan yläkoulut ja lukio jatkavat lähiopetuksessa

Pandemiaohjausryhmä ei tällä hetkellä suosittele etäopetukseen siirtymistä, vaan sen linjauksen mukaan koululaiset palaavat hiihtolomalta normaalisti lähiopetukseen 8. maaliskuuta.

Pandemiaohjausryhmä suosittaa alueen kouluille valmiustason ylläpitämistä etäopetukseen siirtymiseksi kahden vuorokauden varoitusajalla.

Pirkanmaalla on koronanyrkin mukaan hyvä valmius siirtyä nopeasti etäopetukseen myös kouluittain, jos tilanne äkillisesti muuttuu.

Pandemiaohjausryhmä seuraa koronatilannetta päivittäin. Pirkanmaan alueelliset suositukset ovat muiltakin osin ennallaan ja niitä käsitellään seuraavassa pandemiaohjausryhmän kokouksessa tiistaina.

– Tässä vaiheessa haluamme kiittää nuoria vastuullisesta käyttäytymisestä ja maskien käytöstä ja muistutamme turvaohjeiden noudattamisesta myös hiihtolomalla, sanoo pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Juhani Sand Taysin tiedotteessa.

Lue myös: Aluehallintovirasto: Pirkanmaan nykyiset rajoitukset voimassa maaliskuun loppuun – Ei kiristystä osallistujamääriin

1 kommentti

  1. On tää kummaa, että mielenterveyttä ei oteta huomioon. Kyl nuoret lukee uutisia ja alkouvat sopeutuun etäkoukuun jo torstaina aamupäivällä. Saivat läppärit mukaan perjantaina ja ohjeet hakee ruokaa koululta sulkutiistaina. Turvattomuutta aiheuttaa ja syö uskoa aikuisiin ja koronasuosituksiin ku sit muutama henkilö määrää ettei mitää tarttekasn noudattaa

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.