PSHP: Vältä isoja yksityistilaisuuksia ja Vaasaan matkustamista – Kolmasosa Pirkanmaan tartunnoista saatu samasta ryppäästä

0

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri (PSHP) on antanut tiistaina uusimman linjauksensa koronavirustilanteesta. Sairaanhoitopiirin alue on PSHP:n mukaan koronatartuntojen näkökulmasta edelleen kiihtymisvaiheessa.

Tilanne on muuttunut edelliseen viikkoon verrattuna on maltillisesti.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä päätti tänään tiistaina pitää voimassa nykyiset suositukset. Lisäksi se painottaa etäisyyksien pitämistä, käsihygieniaa sekä etätyön ja maskien merkitystä epidemian hallinnassa.

Alueellinen ohjausryhmä suosittelee myös välttämään tarpeetonta matkustamista Vaasan seudulle. Sen mukaan sairastumisriski kaupungin alueella on verrattavissa ulkomaanmatkaan.

Lisäksi ohjausryhmä suosittelee, ettei yli 50 hengen yksityistilaisuuksia järjestettäisi toistaiseksi. Myös pienemmissäkin tilaisuuksissa olisi hyvä käyttää maskeja, ellei turvavälejä voida pitää.

Suosituksia tarkastellaan uudelleen viikoittain. Suositukset on koottu Taysin verkkosivulle.

Suurin osa tartunnoista nuorilla

PSHP:n mukaan merkittävin osa Pirkanmaan tartunnoista on viimeisen kahden viikon aikana todettu 20-29-vuotiaiden ikäluokassa. Pirkanmaalla ei ole edelleenkään todettu nuorempien perus- tai toisen asteen koulutyöhön liittyviä tartuntoja, jotka olisivat syntyneet koulussa altistumistumalla.

– Etäopetukseen siirtyminen perus- ja toisen asteen kouluissa ei ole toistaiseksi Pirkanmaalla ajankohtaista, mutta kouluilla on valmius siirtyä nopeasti ja kohdennetusti etäopetukseen määräajaksi, jos tilanne vaatii. Kevään kokemuksen perusteella koulujen laajalla etäopiskelulla oli myös haitallisia vaikutuksia osalle oppilaista, toteaa pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja Juhani Sand.

Koronaviruksen ilmaantuvuus on tällä hetkellä koko Suomessa 42,5/100 000 asukasta. Pirkanmaalla ilmaantuvuus on 21,9/100 000 asukasta viimeksi kuluneen kahden viikon ajalta.

Pirkanmaalla on todettu keskimäärin kymmenen uutta koronatapausta päivässä. Positiivisten löydösten osuus Fimlab Laboratorioissa testatuista on Pirkanmaalla 0,7 prosenttia.

Viime viikolla Pirkanmaalla tartunnan lähde oli tiedossa 77 prosentissa tapauksista.

Viime viikon tartunnoista 48 prosenttia tiedetään olevan peräisin Pirkanmaan ulkopuolelta. Tartunnoista kolmasosa on tullut Vaasan tartuntaryppäästä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.