Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Glögi & piparitarjoilu 16.11.Glögi & piparitarjoilu 16.11.

Punkit lemmikkien riesana

Pian 9-vuotta täyttävä dreeveri Hupi ei varsinaisesti ole punkkiasioilla Kangasalan eläinlääkärivastaanotolla, mutta on kohdannut punkkeja monena kesänä. Etenkin mökkipaikkakunnalla ikäviä verenimijöitä riittää. Ihmiset voivat suojautua punkeilta pukeutumalla pitkähihaisiin vaatteisiin ja välttämällä ruohikoita, mutta kissoja ja koiria ei niin vain pueta tai polulla pidellä. 

Uutiset - 2.6.2016 kello 10.00
Kangasalan Sanomat
Punkit lemmikkien riesana
Hupi ei ole moksiskaan tapaamisesta eläinlääkäri Ari Sainion kanssa.

Punkkeja on monin paikoin myös Kangasalla. Praktikkoeläinlääkäri Ari Sainio on itsekin joutunut poistamaan niitä koirastaan. 

-Alueellinen vaihtelu on runsasta. Omalla koirallani oli kerralla neljä punkkia, mutta toiset eivät ole havainneet punkkeja lainkaan, Sainio kertoo.

Moni lemmikinomistaja on jo tottunut hankkimaan koiran tai kissan suojaksi punkkikarkoitteen. Kissoille on tarjolla ainoastaan turkkiin kaadettavaa liuosta, mutta koirille on liuoksen lisäksi myös pantoja ja uusi tabletin muodossa otettava punkkisuoja. Sainio kertoo tabletin olleen niin suosittu, että välillä se on loppunut tukusta.

-Se on helppo käyttää. Tabletti annetaan koiralle suun kautta eikä se näin haittaa ihmisiä niin kuin turkkiin levitettävä aine tai punkkipanta. Koira voi myös uida ilman, että aineen teho heikkenee.


 

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös