Puolen tunnin takaa-ajo aiheutti lukuisia vaaratilanteita – Päättyi lopulta Kangasalle

0

Poliisin takaa-ajotilanne päättyi perjantaina myöhäisillalla Kangasalle, tiedottaa Sisä-Suomen poliisi.

Tapahtumakulku sai alkunsa kello 21.11, kun poliisipartio havaitsi Tampereella VT3:lla sankassa räntäsateessa henkilöauton. Auton takavalot olivat poliisin mukaan täysin pimeänä. Henkilöauto oli ajamassa Lahdesjärven kohdalla kohti Tamperetta, kun poliisipartio kytki pysäytysvalot päälle.

Ajoneuvo ajoi tien sivuun, mutta toisen poliiseista noustessa partioautosta, se lähtikin kiihdyttämään kohti Tamperetta. Moottoritieltä pakomatka jatkui Viinikan liikenneympyrän kautta Tammelaan ja sieltä Kekkosentielle.

Hervannan valtaväylän ja Sammon valtatien risteyksessä pakeneva auto kääntyi kohti Takahuhtia ja sieltä Linnainmaan kautta edelleen Leinolaan. Ajoneuvo saatiin pysähtymään vasta noin puolen tunnin pakomatkan jälkeen Kangasalan Vääränkalliontielle.

Pakenevaa ajoneuvoa yritettiin pysäyttää usean poliisipartion voimin, mutta se jatkoi ajoaan huomattavalla ylinopeudella ja aiheutti lukuisia vaaratilanteita. Ajoneuvon kuljettajaksi ilmeni noin 30-vuotias mies.

Ajoneuvo oli poliisin mukaan ilmeisesti otettu käyttöön luvatta. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä miehen hallusta löytyi epäiltyä huumausainetta ja ajoneuvosta löytyi etsinnän yhteydessä käsiaseeseen kuuluva äänenvaimennin.

Kuljettajaa epäillään muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, moottorikulkuneuvonkäyttövarkaudesta, huumausaineen käyttörikoksesta, ampuma-aserikoksesta ja haitanteosta virkamiehelle.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.