Puoli vuotta on pitkä aika odottaa

0

Mikään ei saa aikuista ihmistä yhtä suunniltlaan kuin oman lapsen hätä. Sen keskellä ollaan valmiita kääntämään kaikki kivet ja nostamaan vuoria.

Kun apua ei ole yrityksistä huolimatta saatavilla, on vastauksena ensin viha, sitten turhautuminen ja lopulta väsymys. Taistelu kuluttaa voimat koko perheeltä.

Kangasalan kaupunki ei ole saanut rekrytointiyrityksistä huolimatta lastenpsykiatria perheneuvolaan. Tilanne on saanut aikaan sen, että ei-kiireelliseen hoitoon on jo noin puolen vuoden jonot.

Puoli vuotta on pitkä aika. Siinä ajassa lapsen ongelmat ehtivät paisua sellaisiksi, että niiden purkamiseen tarvitaan isompia voimia.

Pahimmillaan odottaminen aiheuttaa sen, että perhe ei jaksa enää taistella. On nostettu kädet pystyyn ja annettu olla. Ei haeta enää apua, koska sitä ei ole kuitenkaan tarjolla.

Vanhempien uupumus alkaa aiheuttaa sairauslomia ja tilanne väsyttää myös muut perheenjäsenet.

Lopulta ollaan tilanteessa, jossa sijoitus on ainoa vaihtoehto.

Kaikki tämä tulee kalliiksi, sekä taloudellisesti että ennen kaikkea yksilötasolla.

Kangasalan kaupunki yrittää ratkaista tilannetta rekrytoinnin jatkamisen lisäksi myös ostopalveluiden mahdolli­suuksia selvittelemällä.

Se on hyvä suunnitelma, mutta nyt tarvitaan nopeita tekoja.

On selvää, että huonovointisesta lapsesta kasvaa huonovointisia nuoria. Usein yläkoulussa tilanne on päässyt jo niin pahaksi, että kädet nostetaan pystyyn.

Kuka kantaa vastuun siitä, että ongelmien kasaantumisen vuoksi nuoren elämän rakennuspalikat alkavat olla niin hajallaan, ettei niitä saada kasaan edes apuvoimin?

Vastaammeko elämänlangan hukanneelle nuorelle, että näimme kyllä ongelmasi,
mutta emme voineet mitään?

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.