Puolimaratonille voi lähteä myös joukkueena

0
Kangasalan puolimaraton ja kymppi on matalankynnyksen juoksutapahtuma. Tänä vuonna puolikkaan voi juosta myös joukkueena.

Paikkakunnan oma juoksutapahtuma, elokuun toisena viikonloppuna juostava Liikuntai, on uudistunut. Tapahtumapaikka, reitti ja matkat ovat entiset, mutta nyt osanotto puolikkaalle on mahdollista myös joukkueena.

– Kaveri- ja työporukat huomio: tänä vuonna puolimaratonin voi juosta 2–6 hengen joukkueena, Jarmo Tanskanen Kangasala SK:sta sanoo.

Ainoastaan joukkueen kokoonpanossa on rajoitus: vähintään yhden joukkueen jäsenen on oltava nainen.

Ensimmäinen juoksija ottaa käteensä viestikapulan ja kuljettaa sen seuraavalle juoksijalle. Joukkueiden jäsenet määrittelevät juoksemansa etapin pituuden ja huolehtivat siitä, että ovat oikeaan­ aikaan oikealla vaihtopaikalla odottamassa.

Joukkuekisa on leikkimielinen, joskin paras joukkue palkitaan.

Lähtö kympille törähtää lauantaina 11. elokuuta kello 11.55. Viisi minuuttia myöhemmin, tasan puolen päivän aikaan, laitetaan matkaan puolikkaan juoksijat.

Tapahtuma järjestetään tuttuun tapaan uimahallin piha-alueella, vaikka se onkin osin rakennustyömaan alla.

– Käytössämme on tänä vuonna uimahallin piha-alueella huomattavasti vähemmän pysäköintipaikkoja kuin aikaisemmin. Pysäköinti tapahtuu uimahallin P-alueella K-Supermarketin vieressä tai Vesaniemen kentällä, Tanskanen neuvoo.

Tapahtuma ei aiheuta suurempaa häiriötä keskustan liikenteelle. Ainoastaan lähdön hetkellä liikenteenohjaajat pysäyttävät liikenteen hetkeksi, kun juoksijat juoksevat keskustan liikenneympyrästä Finnentietä kohti jäähallia.

Kangasalan puolimaraton ja kymppi lauantaina 11.8. kello 11.55 alkaen. Jälki-ilmoittautuminen liikuntai.fi tai juoksuaamuna kello 9.30–10.30 kisakeskuksessa. Joukkueiden ilmoittuminen 5.8. mennessä Liikuntain verkkosivujen kautta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.