Puristimet tiivistävät pakkausjätteen Prisman ekopisteessä

0
Puristinta on helppo käyttää, totesi Prisman ekopisteellä pistäytynyt Liisa Höytö.

Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy:n työntekijöitä odotti keskiviikkona melkoinen sotku Kangasalan Prisman pihalla sijaitsevassa ekopisteessä. 
Osa pisteellä asioivista ei ilmeisesti ollut huomannut uusia jätepuristimia, vaan jätti kartonkijätteensä poisvientiä odottavien, nurin käännettyjen vanhojen keräyssäiliöiden päälle ja ulkopuolelle.
Jälkiä siivottiin useamman miehen voimin yli kolme tuntia.
– Keräyspisteen siistinä pitämiseksi on erittäin tärkeää, että kukaan ei jätä jätteitä lojumaan maahan. Roskaaminen vähentää kaikkien viihtyvyyttä, ja asiattomien sotkujen siivoaminen on myös kallista, muistuttaa aluepäällikkö Harri Patana Ringistä.
Patanan mukaan puristimen käyttö on helppoa. Täyttöaukon alapuolelta löytyy vihreä käynnistysnappi, jota painetaan sen jälkeen, kun pakkausjätteet on tiputettu aukosta sisään. Napin painamisen jälkeen puristin alkaa toimia.
Yhteen puristimeen mahtuu yli kolminkertainen määrä pakkausjätettä verrattuna tavalliseen keräyssäiliöön. Puristin myös mahdollistaa pakkausjätteiden tiivistämisen säiliössä. 
– Näin voidaan kuljettaa enemmän pakkauksia kerralla, mikä on ympäristöystävällisempää, sanoo Patana.
Prisman ekopisteessä on puristimelliset säiliöt erikseen kartonki- ja muovipakkauksille.
Ekopisteiden käyttäjien antama palaute pisteiden toiminnasta on tärkeää Ringille, jotta pisteet pysyvät siisteinä.  
Yhtiö toivookin saavansa ilmoituksen heti, jos pakkausjätteen keräyssäiliö on täynnä tai puristimessa on toimintahäiriö. 
– Ethän myöskään jätä jätteitä maahan, sillä muut pisteellä kävijät seuraavat esimerkkiäsi ja alue roskaantuu nopeasti, toteaa Patana.

Ringin maksuttomaan asiakaspalvelunumeroon 0800 133 888 voi soittaa arkisin kello 7–21 ja lauantaisin kello 9–18. Palautetta voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@rinkiin.fi tai verkossa osoitteessa Rinkiin.fi/ekopistepalaute.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.