Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Putket veden alla tuovat ja vievät vettä

Uutiset - 23.4.2013 kello 14.13

Kangasalan Vesi hakee lupaa rakentaa jätevesiviemäri Längelmäveden ali Heponiemen kylästä Kaivantoon.

Viemäriä pitkin on tarkoitus johtaa Heponiemen, Parvelan, Raikun ja Vehoniemenkylän alueen jätevedet Kaivantoon ja sieltä edelleen Tampereelle puhdistettavaksi. Alituksen pituus on 2,4 kilometriä.

Raikunseudun vesiosuuskunta puolestaan on jättänyt hakemuksen vesijohdon ja kahden jätevesiviemärin rakentamiseksi. Vesijohdon pituus Heposelän alla on 160 ja jätevesiputkien pituus Längelmäveden ja Heposelän välisen salmen alla 10 metriä.

Hankkeilla parannetaan alueen jätevesihuoltoa ja lisätään vesihuollon toimintavarmuutta. Vesihuoltolinjat liitetään kunnan verkostoon.

Kangasalan rakennus- ja ympäristölautakunta edellyttää lausunnossaan, että työt tehdään virkistyskauden ulkopuolella. Lisäksi Längelmäveden ali upotettujen putkien molempiin päihin pitää asentaa järjestelmä, joka havaitsee reaaliajassa häiriötilanteet.

Lopullisesti luvat myöntää Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös