Puusepäntielle alkaa nousta kerrostalo – Yli puolet asunnoista varataan opiskelijoille

0
Uuden talon asunnoista 18 vuokrataan opiskelijoille. Kuva: A-Build Oy havainnekuva

Kangasalle alkaa pian nousta uusi kerrostalo, jonka asunnoista suurin osa varataan opiskelijoille. Kerrostalo nousee Pikkolaan Puusepäntielle.

S-Marketin tuntumaan valmistuvan talon rakennuttaa Kiinteistö Oy Taloherttua.

Kiinteistöön on tulossa yhteensä 32 vuokra-asuntoa. Niistä 18 vuokrataan opiskelijoille.

Tavallisiin vuokra-asuntoihin valitaan asukkaat ARAn ohjeistuksen mukaisesti asunnon tarvetta korostaen.

Rakentamisen arvioidaan alkavan ensi kuun alussa ja hankkeen odotetaan valmistuvan kesällä 2021. Asuntojen hakuaika alkaa näillä näkymin tammikuussa.

Asunnoista on tulossa yksiöitä ja pieniä kaksioita. Opiskelija-asunnot tulevat olemaan kooltaan 18,5-20,0 neliömetrin yksiöitä. Tavalliset vuokra-asunnot tulevat olemaan kooltaan 27-46,5 neliömetriä.

Kerrostaloon tulee oleskelua ja liikunnallisuutta tukeva pihamaa. Lisäksi asuntoihin tulee lasitetut parvekkeet. Asukkaille yhteiseksi tiloiksi rakennetaan talopesula ja kiinteistön saunaosaston yhteyteen asukkaiden yhteinen oleskelutila.

Opiskelija-asukkaiksi tavoitellaan Taloherttuan mukaan tredulaisia ja lukiolaisia, mutta myös kotiseutulaisia korkeakoulu- ja muita opiskelijoita, jotka voivat hyödyntää liikenneyhteyksiä Kangasalantien tai Lahdentien kautta vaikkapa TAMKin tai yliopiston suuntaan Tampereelle.

Hankkeen pääsuunnittelijana on Arkkitehtihuone Nieminen ja rakennusurakoitsijana julkisen kilpailutuksen perusteella valikoitunut, vahvasti paikallinen Rakennusliike J. Malm Oy. Kohteen Taloherttualle rakennuttaa Herttuan Kiinteistöpalvelu Oy.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.