Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Raikas suvisoitto

Uutiset - 20.8.2013 kello 12.59

Elina Mäkelä, Susanna Oksanen, Johanna Mattila ja Aino Tervakangas on nähty usein soittamassa eri kokoonpanoissa, jotkut heistä hyvinä avustajina urkuparvella.

Nuoria tuskin enää tunnisti samoiksi, jotka jo vuosia sitten nähtiin eri tilaisuuksissa. Ahkeran ja innostuneen työn tulokset kuuluivat musikaalisessa yhteissoitossa.

Kangasalalaisilla tytöillä on innostavana opettajana Ulla Terva.

Ohjelmisto oli vaativa, mutta kolmen viulun ja yhden alttoviulun yhteinen ilmaisu tavoitettiin hyvin. Se alkoi klassisella Corellin sonaatilla ja jatkui osalla Bachin kaksoiskonsertosta d-molli. Intensiivinen ja rohkea veto.

Sen lisäksi, että mainittu konsertto on monen lempimusiikkia, tytöt saivat siitä aikaan hämmästyttävän kypsän tulkinnan. Jatkona kuultu Passacaglia oli harmonista kamarimusiikkia parhaimmillaan.

Viulut siirtyivät ohjelmistossa usein häämusiikkina kuullun Händelin Queen of Sheban kautta viihteellisempään suuntaan.

Sovitukset alunperin ranskalaisesta kappaleesta My Way ja Webberin Cats-musikaalin herkistelylaulusta Memory näyttivät herättäneen osassa kuulijoista iloisen havainnon: tämän minä tunnen. Musiikkinautintoa ei juurikaan häirinnyt kokoonpanon yhden viulun viritysongelma.

Lopuksi siirryttiin kansanmusiikin värittämiin tunnelmiin, kuultiin Lyckönskan från Tjöck ja Isoisän juhlapolkka.

Iloiset sovitukset toivat mieleen Kaustisilla juuri esiintyneet soittajat. Kangasalan viuluperinne on turvattu taitavien ja innostavien opettajien ansiosta. Lisää mahdollisuuksia tarjoaa toivottavasti valmisteilla oleva tila, jonka akustiikan on parasta olla hyvä.

Sirkku Salmela

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös