Raikku ei rokkaa tänä kesänä – Riku-Sippo Uotilan mukaan epävarmuudessa olisi ollut vaikea elää koko kesä

0
Raikku Rokkaa ja Rakastaa -festivaalin järjestäjät päätyivät samaan päätökseen kuin lukuiset muut tapahtumajärjestäjät. Kuva: Festivaalin järjestäjät.

Raikku Rokka ja Rakastaa –festivaali on peruttu tältä kesältä. Hallituksen asettamat kokoontumisrajoitukset eivät oikein antaneet festivaalin järjestäjille muuta mahdollisuuta.

– Hallitus teki linjauksia jo heinäkuun loppuun asti. Vaikea on uskoa, että vielä elokuussa tai syyskuussakaan isoja tapahtumia voisi järjestää, pohtii festivaalin isäntä Riku-Sippo Uotila.

Uotilan mukaan olisi ollut vaikea elää koko kesä epävarmuudessa ja miettiä, voiko festarin järjestää vai ei. Päätös oli siis pakko tehdä. Saman raskaan päätöksen ovat tehneet monet muutkin tapahtumajärjestäjät tänä keväänä.

– Ei sitä festivaalia viikossa järjestetä, muistuttaa Uotila.

Raikku Rokkaa ja Rakastaa –festivaalin varsinainen lipunmyynti ei ehtinyt vielä alkaa, sillä myynnin aloitusta siirrettiin alkuperäisestä kuukaudella. Alun perin lippujen piti tulla myyntiin vappuna, mutta sitä siirrettiin kesäkuun alkuun.

Talvella oli kuitenkin tarjolla lyhyt kampanja niin sanotuista Early bird –lipuista. Aikaisin lippunsa ostanut sai sen vähän edullisemmin. Näitä lippuja ostaneet saavat rahansa takaisin automaattisesti. Rahat palautetaan maksupalvelu Paytrailin kautta, joten asiakkaan ei tarvitse ilmoittaa mitään tapahtuman järjestäjälle Livetolle. Paytrail pyytää joidenkin asiakkaiden tilinumeroa sähköpostin kautta.

Palautuksessa saattaa kestää useita viikkoja.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Riku-Sippo Uotila muistuttaa, ettei festivaalia pistetään pystyyn viikossa. Siksi päätös piti tehdä ajoissa. Kuva: Kangasalan Sanomien arkisto

Mahdollisista striimauksista tai muista verkkotapahtumista Raikku Rokkaa ja Rakastaa –festivaalin järjestäjät eivät vielä ole päättäneet.

– On niistä puhuttu, mutta mitään päätöksiä ei ole tehty, kertoo Riku-Sippo Uotila.

– Mietittiin, että onkohan koko kesä niin täynnä striimauksia, että ketään ei enää loppukesästä kiinnosta. Jos jotain tehdään, niin sitten tehdään ihan oman näköistä, lupaa Uotila.

Raikku Rokkaa ja Rakastaa –festivaali oli tarkoitus järjestää 21.-22.8.2020. Se järjestetään Peltolan tilan pihapiirissä Kangasalan Raikussa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.