Menovinkit | Pääuutiset

Raikku rokkaa ja rakastaa tänä vuonna myös talvella – Koko perheen tapahtuma on paluu juurille

Riku-Sippo Uotila (vas.) ja Juhani Lumme kertovat, että talvitapahtuma on ikään kuin paluu niihin aikoihin, kun Raikku rokkaa ja rakastaa oli koko perheelle avoin yksityinen tapahtuma. Miesten takana näkyvät Peltolan tilan pellot, joille pulkkamäki ja luistelukenttä rakentuvat tapahtumaa varten. Kuva: Heli Keskinen

Kaikki lähti liikkeelle homeisesta bändikämpästä Tampereen Messukylässä.

– Olin juuri muuttanut tänne Peltolan tilalle ja ehdotin bändille, että voisimme kyllä treenata Raikussakin. Sitten tänne tultuamme eräänä kauniina kesäiltana roudasimme bändivehkeet ulos ja kutsuimme kavereita kuuntelemaan musiikkia ja fiilistelemään, kertoo Peltolan tilan isäntä Riku-Sippo Uotila.

Siitä syntyi hiljalleen Raikku rokkaa ja rakastaa -tapahtuma, eli R3. Ensimmäiset vuodet tapahtuma oli yksityistilaisuus, johon sai tulla koko perheen voimin nauttimaan kantrimusiikista ja Peltolan tilan tunnelmasta.

Kun viimeisenä vuonna pihamaalle saapui 800 vierasta, päättivät järjestäjät Riku-Sippo Uotila ja Juhani Lumme muuttaa tapahtuman viralliseksi.

Vuodesta 2015 alkaen R3 on ollut kaikille avoin country rock -festivaali. Kun yleisötapahtumaan hankittiin anniskeluoikeudet, oli se pakko sulkea alaikäisiltä.

Päivällä pulkkamäkeä, illalla livemusiikkia

Raikku rokkaa ja rakastaa on ollut viimeiset vuodet tauolla koronan vuoksi. Kun tapahtumaa alettiin taas suunnitella ensi kesälle, syntyi samalla ajatus myös koko perheen talvitapahtumasta.

– Osa asiakkaistamme muistaa vielä ne tapahtumat, joissa koko perhe sai olla mukana. Perheiden yhteistä päivää on toivottu meiltä, joten päätimme tarjota sellaisen, Riku-Sippo Uotila kertoo.

Lauantaina 18. helmikuuta järjestettävä tapahtuma alkaa kello 13 talvisilla puuhilla. Rinnepelloille tehdään sään salliessa pulkkamäkiä ja rantaan luistinkenttä. Tapahtuman yhteistyökumppanina on Kangasalan Sanomat.

Pihapiirissä on mahdollisuus myös tutustua traktoreihin sekä nauttia kahvion antimista, letuista, makkarasta tai ruokavaunun ruoista.

Illalla alue varataan aikuisille. Lukuisat ulkotulet tuovat tunnelmaa aikuisten ulkoilu- ja luisteluhetkeen. Latobaarissa on tarjolla juomaa sekä livemusiikkia ja ruokatarjoilut jatkuvat iltaan asti.

– Emme osaa vielä yhtään ennakoida tapahtuman suosiota. Järjestämme tällaisen ensimmäistä kertaa ja testaamme, onko tällaiselle kysyntää, Juhani Lumme sanoo.

Kesän tapahtuman odotettu paluu

Talvitapahtumassa markkinoidaan luonnollisesti myös neljän vuoden tauon jälkeen palaavaa Raikku rokkaa ja rakastaa -festivaalia. 18.-19. elokuuta järjestettävän tapahtuman sokkoliput tulevat myyntiin ystävänpäivänä.

– Meillä on kova usko siihen, että siitä tulee onnistunut. Ihmiset ovat kyselleet kesän tapahtumaa tänä vuonna todella paljon, kiinnostus on käsin kosketeltavaa, Uotila sanoo.

Tänä vuonna festivaalialuetta kasvatetaan hieman. Tavoitteena on, että alueelle mahtuisi molempina päivinä 2 000 juhlavierasta. Viimeksi vuonna 2019 tapahtumassa vieraili kahtena päivänä yhteensä 2 700 juhlijaa.

– Kaverini kerran saunanlauteilla sanoi, että ”teillä on täällä tällainen aikuisten huvipuisto”. Sitä tunnelmaa haluamme jatkossakin tuoda, Uotila hymyilee.

Winterfest la 18.2.2023

Peltolan tila, Raikuntie 190

Tapahtuma järjestetään säävarauksella

Päivätapahtuma kello 13-17

Iltatapahtuma kello 17-22

Yhteistyössä Kangasalan Sanomat

MainosTilaa Kangasalan Sanomat alkaen 3,50 €.Tilaa tästä

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.