Raikussa rokataan entistä kansainvälisemmin – artistien takahuonetoiveet ovat maanläheisiä

0
Raikku rokkaa ja rakastaa jo 11. kerran Riku-Sippo Uotilan isännöimällä Peltolan tilalla.
Raikku rokkaa ja rakastaa jo 11. kerran Riku-Sippo Uotilan isännöimällä Peltolan tilalla.

Järjestyksessään 11. Raikku rokkaa ja rakastaa -festivaali tarjoaa yleisölle aiempaa hieman kansainvälisempää esiintyjäkaartia. Countryrock-henkisen tapahtuman tähtiartisteihin lukeutuu amerikkalainen Hillary Klug, jonka viulunsoittoon ja steppailuun festari-isäntä Riku-Sippo Uotila tutustui kantrimusiikin Mekassa.

– Näin hänet soittamassa Nashvillessa. Lähetin hänelle tuolloin viestin Facebookin kautta, että tulisitko Raikkuun esiintymään.
Seuraavalla Nashvillen-visiitillään Uotila tapasi Klugin, ja asiasta sovittiin. Klug saapuu Suomeen ja Kangasalle Irlannista, jossa hän on paraikaa keikkailemassa.

Viskimerkki Jack Danielsia pidetään Tennesseessä sijaitsevan Lynchburgin pikkukaupungin tunnetuimpana tuotteena, mutta Hillary Klug kuulemma hiipii jo kannassa. Niinikään Yhdysvalloista tulee laulaja Chris Anderson, joka suomalaisen kitaristin Nalle Ahlstedtin kanssa esiintyy bändinä nimeltä Gulf Stream Riders. Kolmas amerikkalainen muusikko, Joshua James, on Raikussa tuttu kasvo muutaman vuoden takaa.

Kotimaisista lavalle nousevat muiden muassa Broadcast, Sami Saari, Fork ja Horsepower.

Viime vuonna Raikkuun jo saapuneen Broadcastin keikka jouduttiin perumaan, kun bändin jäsen Esa Kaartamo sai kohtalokkaaksi osoittautuneen sairaskohtauksen.

Festariuutuutena on tervetulopuolelle pystytetty teltta, jossa pääsee heti alueelle saavuttua kuulemaan ja näkemään esiintyjiä. Heistä Uotila poimii esiin duon Esa Nummela & Jere Ijäs. Myös Hillary Klug esiintyy tällä paikalla.

Raikku rokkaa ja rakastaa -tapahtuman suosio perustuu hyvään musiikkiin ja ainutlaatuiseen festarimiljööseen. Kekkerit pidetään keskellä toimivaa maatilaa, jonka tuotantosuuntana on broilerien kasvattaminen.

Päälava on tuttuun tapaan aivan Uotilan talon edessä, ja backstagena toimii isännän koti. Voisikin esittää retorisen kysymyksen, kuinka monessa muussa kangasalalaiskodissa on vieraillut yhtä lukuisa määrä muusikkoja?

– Onhan niitä vuosien varrella aika monta ollut, Uotila toteaa vaatimattomasti, asiaa suurentelematta.

Isännän mielestä tärkeintä on, että backstagella esiintyjät pääsevät rauhassa valmistautumaan omaan settiinsä.

Bäkkärin tunnelmaa voi kuvailla hyvin kodinomaiseksi – tarjolla on yleensä ruokaa, juomaa ja tuoreita leivonnaisia. Keikan jälkeen on mahdollisuus käydä Uotilan saunassa, joka sijaitsee läheisen Raikunjärven rannassa.

Julkisuudessa joskus pyörivät muusikoiden bäkkärilistat – esiintyjien esittämät vaatimukset takahuoneen varustelusta – eivät kuulemma ole tuttu näky Raikussa.

– Ne liittyvät lähinnä megaluokan maailmantähtien keikkoihin. Meille tulevat pyynnöt ovat hyvin maanläheisiä, Uotila sanoo.

– Joillakin suomalaisilla voi olla toiveena se jallupullo. Tosin monelle riittää, kun näkee sen siellä pöydällä. Useimmiten se pysyy avaamattomana.

Raikku rokkaa ja rakastaa perjantaina ja lauantaina 16.–17.8 Peltolan tilalla Raikussa. Portit avautuvat molempina päivinä kello 18.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.