Raikussa rokataan ja rakastetaan jo kymmenennen kerran – esiintymislava nousee Peltolan tilalle

0
Jo hahmollaan, mutta vielä riittää viimeisteltävää. Esiintymislavaa pystyttämässä Ari Pikkuhuhta ja Janne Kivinen.

Putkirunkoinen esiintymislava on jo hyvin hahmollaan. Talkoolaiset Janne Kivinen ja Ari Pikkuhuhta kiristävät viimeisiä tukirakenteita paikoilleen. Miehet tietävät, mitä tekevät. Työ sujuu aikaisempien vuosien kokemuksella.

– Teemme omaa osuuttamme. Onhan täällä ollut jo muitakin kokoamassa tätä ennen meitä, Kivinen kuvailee lavanpystytysurakkaa.

Haastatteluhetkellä on vielä kuusi päivää siihen, kun Raikun Peltolan tilan päärakennuksen eteen kohoavan yli 80-neliöisen stagen liepeille pakkautuu arviolta yli tuhat ihmistä.

Nyt perjantaina ja lauantaina Raikussa rokataan ja rakastetaan jo kymmenennen kerran. 

Festaritapahtuma ei synny itsestään. Siihen tarvitaan paitsi uskallusta toteuttaa rohkeita ideoita, myös paljon jalka- ja käsityötä.

– Se on enimmäkseen tavaroiden kuskaamista paikasta toiseen, naurahtaa festaripomo ja Peltolan tilan isäntä Riku-Sippo Uotila tiivistäessään valmistelujen luonteen h-hetken lähestyessä.

Uotila myöntää, että ilman apulaisia ja heidän osoittamaansa talkoohenkeä Raikku Rokkaa ja Rakastaa eli R3-countryrockfestivaali ei nykymuodossaan olisi mahdollinen.

Tapahtumahetkellä alueella on viitisenkymmentä henkilöä eri tehtävissä. Pienemmällä porukalla hommaa olisi vaikea saada toimimaan.

– Suurin osa talkooväestä on ollut täällä aikaisemminkin. He sitten opastavat ensikertalaisia.

Vanhaan navettarakennukseen tehdyssä kahvilassa ovat viikkaamassa tapahtuman t-paitoja Tiina Kivinen, Hanna Laakso ja Minna Viitanen.

Fanituotteiden lajittelun lisäksi talkooillan ohjelmassa on muun muassa pallovalojen virittelyä, laminointia, somistusta ja monenlaista järjestelyä.

– Etukäteen pitää tehdä kuntoon paljon sellaisia yksityiskohtia, mitkä eivät itse tapahtumassa varsinaisesti näy. Paitsi tietenkin asioiden sujuvuutena sekä yleisölle että järjestelytiimiin kuuluville, Kivinen sanoo.

Pienestä, lähinnä tuttujen kesken Peltolassa pidetystä kesäisestä terassiesiintymisestä alkunsa saanut R3-festari tunnetaan alan piireissä jo aika hyvin.

Silti primus motorina toimiva Riku-Sippo Uotila joutuu esiintymisistä sopiessaan usein vastaamaan tiedusteluihin, että minkälainen se teidän juttunne oikein on.

Soittokeikka toiminnassa olevan maatilan pihapiirissä ei ole ihan jokapäiväistä. Se on eksoottinen kokemus muusikollekin, kuten Mikko Kuustonen totesi sessionsa jälkeen vuosi sitten.

Kärkinimet pitää varata hyvissä ajoin, viimeistään keväällä. Tällä kertaa broileritilan atmosfääriin pääsevät esiintymislavan kautta tutustumaan muun muassa Erja Lyytinen ja Sonja Lumme.

Joka kerta jotain uutta ja parempaa, tuntuu olevan Uotilan ja kumppaneiden ohjenuorana. 

Tänä vuonna yleisöllä on lähes 300 neliötä lisätilaa esiintyjien edessä, kun lava on pystytetty aiempaan verrattuna noin 12 metriä lähemmäksi päärakennusta.

Lisäksi uutuutena on vanhassa aitassa avattava kieltolakihenkinen Moonshine-baari.

– Toivomme tietysti hyvää säätä. Tämä on open air -tapahtuma, jonne kannattaa pukeutua kelin mukaan, Uotila toteaa.

Raikku Rokkaa ja Rakastaa Peltolan tilalla perjantaina ja lauantaina 17.–18.8. Ohjelmaa molempina päivinä kello 18–02.

 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.