Ramppi-teatterin kesänäytelmä jää tänä vuonna väliin

0
Viime vuonna teatteri esitti Minna Canthin Työmiehen vaimon. Kuva: Ramppi-teatterin arkisto.

Kangasalan kesäteatterissa ei tulevana kesänä nähdä Ramppi-teatterin esitystä. Syynä on tuotantotiimin puuttuminen.

Yli kaksikymmentä vuotta toimineella Rampilla olisi kyllä riittänyt vetovoimaa. Näyttämölle oli tulossa innokkaita, nuoria näyttelijöitä, joita oli tarkoitus kouluttaa. Tarjolla oli myös peräti kolme hyvää ohjaajaa.

Kokonaisuudelta puuttui kuitenkin langat käsissä pitävä tuotantoryhmä.

– Kevätkokouksessa on tarkoitus päättää virallisesti, että Ramppi-teatteri on tämän kesän ajan telakalla, johtokunnan puheenjohtajana toiminut Pekka Koskela kertoo.

– Vanhat johtokunnan jäsenet ovat jääneet toiminnasta pois ikääntymisen, paikkakunnalta pois muuttamisen tai muiden henkilökohtaisten syiden vuoksi. Uusi sukupolvi ei vielä ole tarpeeksi sisällä teatterin maailmassa ottaakseen tuotannon haltuun, hän jatkaa.

Ramppi-teatterin kokoisissa produktioissa tuotantotiimiin on kaiken kaikkiaan kuulunut vuosittain useita kymmeniä eri alojen ihmisiä.

Teatteri on toiminut nykyisessä muodossaan vuodesta 1995 lähtien ja saanut paljon valtakunnallistakin tunnustusta. Korkean tason säilyttämiseksi Ramppi on käyttänyt ammattiohjaajia ja näyttelijöiden kouluttajia Finne-akatemian kautta.

Aktiivisen toiminnan ovat huomioineet muun muassa Suomen Kotiseutuliitto, Pirkanmaan taidetoimikunta, Suomen Harrastajateatteriliitto ja Suomen Harrastajateatterin Tukisäätiö.

Tunnustusten yhteydessä on mainittu nimenomaan teatterin korkea taso ja halu tuoda teatterin keinoin esille paikallisia aiheita ja ihmiskohtaloita. Valtaosan näytelmistä, kaksikymmentä kappaletta, on käsikirjoittanut kangasalalainen professori Aulis Aarnio.

Vuonna 2017 hän ilmoitti Taivas täynnä purppuraa -näytelmän olevan hänen viimeisensä.

Viime vuonna Ramppi tarttuikin Minna Canthin Työmiehen vaimoon.

Pekka Koskela ei soisi kahden vuosikymmenen uurastuksen valuvan hukkaan. Kisarannassa on upeat puitteet, katettu katsomo, lavasteet, reksiviitta ja mittava pukuvarasto.    

Teatterin työtä on arvostanut myös yleisö, joka on uskollisesti täyttänyt kesäteatterin penkkirivit.

Rampin näytöksissä on vuosien kuluessa käynyt yli 110 000 katsojaa noin 70:ltä eri paikkakunnalta. Teatteri on siten ollut yksi suurimpia Kangasalan matkailutapahtumia.

Koskela toivoo, että vuoden 2020 kesää ajatellen teatterille löytyy kokenut ja innokas vetäjä ja vastuunkantaja.

Ramppi-teatterin päätöksestä johtuen Pikkuteatteri esittää tänä vuonna molemmat kesänäytelmänsä Kangasalan kesäteatterilla.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.