Koti Uutiset Rantauimakoulu pitää edelleen pintansa

  Rantauimakoulu pitää edelleen pintansa

  0
  Vapaa-aikaohjaaja Outi Munnukka opastaa uimakoululaisia kellumisen saloihin. Munnukan mukaan ensimmäinen askel on luottamuksen saaminen. Vesi todella kelluttaa, kun uskaltaa rentoutua.

  Vesaniemessä tuuli on pureva ja vesi taatusti kylmää. Niinpä kunnan järjestämään uimakouluun osallistuvat nuoret uimarit hakevat lämpöä nurmikentän puolelta. Vapaa-aikaohjaaja Outi Munnukka saa lapsiin nopeasti eloa. Lämmittelyä jatketaan rantamatalassa.
  Ennen kuin päästään harjoittelemaan varsinaisia uimaliikkeitä, on tultava tutuksi uuden ja vähän pelottavankin elementin kanssa.
  – Tänään harjoittelemme kelluntaa. Tuulen vuoksi se voi olla hieman haastavaa, kun järven pinta aaltoilee. Sitten jatkamme liukumisella, Munnukka kertoo.
  Poikansa kanssa rannalle saapunut Mika Ruusunen ei ole huolissaan lasten puolesta.
  – Isoveli on ollut kolmena vuotena aikaisemmin. Säät ovat olleet samanlaisia, mutta niin lapsi vain oppii olemaan. Kun on riittävät lämmittelyt alla, niin kyllä se hyvin sujuu.

  Rantauimakoulun suosio on laskenut vuosi vuodelta. Kangasalan vapaa-aikaohjaaja Jarno Schutskoffin mukaan uimahallin aukeaminen houkutteli osan uimaoppilaista allasveden lämpöön.
  – Oppilaiden määrä on selvästi pudonnut viime vuodesta. Tänä kesänä jouduimme peruuttamaan kaksi rantauimakoulua. Tämä on tietenkin täysin ymmärrettävää. Lapset lapset käyvät paljon uimahallissa ja oppivat siellä uimaan.
  Vapaa-aikaohjaaja pitää järvivedessä opittua uimataitoa arvokkaana.
  – Järviolosuhteet ovat kuitenkin täysin erilaiset altaaseen verrattuna. Siinä mielessä rantauimakouluilla on oma paikkansa kesäisin, Shutskoff pohtii.

  Uimakoulussa lähdetään rakentamaan alkeisuimataitoja. Niihin kuuluvat Munukan mukaan erilaiset liu’ut, potkut ja myyräuinti, koirauinti sekä alkeisselkäuinti.
  – Harjoittelemme tietysti ihan pelkkää vedessä oloa, varsinkin kun tämä on rantauimakoulu. Uiminen järvessä on haastavampaa kuin altaassa, Munnukka kertoo.
  Uimakoulu kestää kaksi viikkoa, ja kaikkiaan opetuspäiviä kertyy 10.
  Liikunnanohjaaja painottaa, että oma aktiivisuus on avain uimataidon omaksumiseen.
  – Tässä on kyllä todella hyvät mahdollisuudet oppia uimaan. Viime kesältä muistan tapauksen, jossa täysin veteen tottumaton lapsi tuli uimakouluun ja ui kymmenen päivän päästä 25 metriä neljä metriä syvässä vedessä.
  Luotto on kova myös oppilaiden keskuudessa.
  Oiva Ruusunen vakuuttaa oppivansa pinnalla pysymisen taidon tuota pikaa, eikä viileyskään tunnu haittaavan vesipetoa.
  – Tämä on vähän niin kuin uimahalli!

  Huoltotauolla olevan uimahallin altaat avautuvat elokuun ensimmäinen päivä.
  Uimakouluryhmien toiminta alkaa 8. päivä.
  Kuohun toimitusjohtaja Paula Liinamaa kertoo, että ensimmäisissä ryhmissä on vielä tällä hetkellä tilaa.
  Uimakoulua järjestetään Kuohussa läpi vuoden.
  – Niitä pidetään koko ajan niin paljon, kuin allasaikaa vain riittää.
  Ryhmien tilanteen näkee suoraan uimahallin verkkosivuilta.
  – Aikataulut julkistettiin juhannuksena, ja siitä asti ryhmiin on jo voinut ilmoittautua netissä. Jos 8. päivä aloittaa, niin 31. päivänä elokuuta uimataito on jo saavutettu, Liinamaa lupaa.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän