Rata kutsuu pyöräilemään

0
Anni ja Lauri Vuohensilta kannustavat kokeilemaan karting-radalla pyöräilyä. Kulkupeliksi käy mikä tahansa mummopyörästä lähtien aina kilpapyörään saakka.

Mikä voisikaan olla parempi paikka pyöräilytapahtumalle kuin karting-rata? Näin ajattelevat ainakin Anni ja Lauri Vuohensilta, jotka hääräävät MikroRatareisi-tapahtuman järjestäjinä.
– Idea syntyi myöhään illalla, ennen nukkumaanmenoa. Karting-radalla on hiljaisia viikonloppuja, jolloin siellä voi järjestää juuri tällaisia tapahtumia, kertoo Anni Vuohensilta.
Ensimmäistä kertaa Kangasalla järjestettävä MikroRatareisi on jatkoa Ratareisi-tapahtumalle, jonka Vuohensillat järjestivät ensimmäistä kertaa juhannuksena 2014.
Ratareiden kisapaikkana toimii Alastaron moottorirata, joka Lentolan karting-radan tapaan on hiljaisina viikonloppuina mahdollista valjastaa muuhun käyttöön.
Varsinainen Ratareisi kestää 24 tuntia, kun taas sisartapahtumassa polkemisaika rajoittuu kahdeksaan tuntiin.

Aktiivisten pyöräilijöiden lisäksi Vuohensillat toivovat tavoittavansa tavallisia kuntoilijoita ja tietysti yleisöä.
MikroRatateiteen mahtuu pyöräilemään sata ensimmäisenä ilmoittautunutta. Järjestäjät toivovat, että pyöräilijät saapuvat ajoissa paikalle.
Ennen ajon alkamista pyöräilijät pitävät ajajakokouksen, jossa käydään läpi pelisäännöt esimerkiksi ohittamisesta ja varikolle poistumisesta.
– Jos tulee myöhässä, radalle ei pääse, ennen kuin säännöt ovat selvät, Lauri Vuohensilta sanoo.

Ratapyöräilyn etuihin kuuluu vähintäänkin sileä alusta, muulta liikenteeltä suljettu alue ja mahdollisuus kattavaan huoltoon.
Myös hyvä näkyvyys koko radalle on etu katsojien ja tauolla istuvien pyöräilijöiden kannalta.
Pyöräilijöille on kolme eri sarjaa kierrosmäärien perusteella: MikroRatareisi 100, MikroRatapohje 50 ja MikroRatavarvas 25 kierrosta. Sarjat toimivat silti vain viitteenä.
– Kierroksia saa polkea niin vähän tai paljon kuin haluaa, Anni Vuohensilta sanoo.
Koska kyseessä on täysin vapaamuotoinen tapahtuma, ajanotto ja kierrosten laskeminen puuttuvat.

Urheilujuomaa, kahvia ja teetä saa tapahtumapaikalta. Niiden lisäksi voi ottaa omat eväät, etenkin jos aikoo pyöräillä koko tapahtuman ajan.
Varikkokäyntien määrän ja pituuden kukin pyöräilijä päättää itse, samoin vauhdin.
Innokkaimmat voivat yrittää kellottaa nopeinta kierrosaikaa tai eniten kierroksia.
– Alastarolla rataennätys on merkitty paitsi autoille ja moottoripyörille myös polkupyörille, kertoo Lauri Vuohensilta.
Osallistujat voivat halutessaan myös koristella kulkupelinsä.
– Hienoin pyörä saa palkinnon, Anni Vuohensilta lupaa.

MikroRatareisi-pyöräily Lentolan karting-radalla sunnuntaina 2.8. kello 11–19. Tiedustelut Lauri Vuohensilta p. 040 517 4788. Ilmoittautumiset ja video radasta osoitteessa http://ratareisi.blogspot.fi/2015/07/mikroratareisi-2015.html

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.