Ratikan kyytiin Kangasalta? Vielä ehdit ottaa kantaa seuturatikan reitteihin

0
Seuturatikka.fi-sivuilla on nähtävillä alustavat tarkemmat linjaukset. Kuva: seuturatikan tiedotussivut.
Seuturatikka.fi-sivuilla on nähtävillä alustavat tarkemmat linjaukset. Kuva: seuturatikan tiedotussivut.

Tampereen ratikan laajentamista ja reittivaihtoehtoja koskeva verkkokysely on auki vielä 6. lokakuuta saakka verkossa.

Kangasalan, Pirkkalan ja Ylöjärven alueilla sekä kaikilla suunnilla Tampereen puolella on tarkoitus varata seuturatikan reittejä varten maa-alueita, joissa on riittävästi tilaa raitiotien rakenteita varten.

– Raitiotien reittivaihtoehtoja on vielä kaikilla ratasuunnilla. Niistä sekä reittien toteuttamisen aikataulusta ja järjestyksestä kysytään nyt palautetta.  Tavoitteena on, että syksyn päätöksenteon jälkeen meillä olisi jatkotarkasteltavana kullakin ratasuunnalla enintään kaksi radan pääreittivaihtoehtoa, kertoo projektijohtaja Ville-Mikael Tuominen Tampereen kaupungin raitiotien kehitysohjelmasta.

Seudullisessa yleissuunnitelmassa suunnitellaan ja vertaillaan raitiotien reittejä sekä arvioidaan niiden vaikutuksia, jotta ratavarauksista on mahdollista tehdä päätökset 2020 syksyllä.

– Kukin kunta ja kaupunki päättävät oman alueensa reiteistä ja aluevarauksista. Kuntarajalla kunnilla tulee olla yhtenäinen näkemys raitiotieradan sijainnista, Tuominen toteaa.

Seuturatikan suunnittelulla varaudutaan raitiotien laajentamiseen tulevaisuudessa. Tuomisen mukaan yleissuunnitelma ei sido eikä tähtää raitiotien välittömään rakentamiseen.

– Se tarvitaan nyt, ettei tulevaisuudessa raitiotien jatkolinjojen rakentaminen esty tai tule merkittävästi kalliimmaksi, Tuominen sanoo.

Katso lisätietoja ja vastaa kyselyyn, joka on avoinna 6.10. asti.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.