Ratikan linjaus Lamminrahkaan ja Saarenmaalle esillä – linjauksia voi myös kommentoida

0
Seuturatikka.fi-sivuilla on nähtävillä alustavat tarkemmat linjaukset. Kuva: seuturatikan tiedotussivut.
Seuturatikka.fi-sivuilla on nähtävillä alustavat tarkemmat linjaukset. Kuva: seuturatikan tiedotussivut.

Tampereen raitiotien laajentamisen linjausvaihtoehtoihin voi tutustua ja niistä voi kertoa mielipiteensä vastaamalla kyselyyn Seuturatikka.fi -nettisivuilla. Seudullisen raitiotien yleissuunnittelussa tarkastellaan raitiotien laajentamista Tampereelta Pirkkalan, Kangasalan Lamminrahkan ja Saarenmaan sekä Ylöjärven suuntiin.

Laajentamisesta on tehty alustavia linjausvaihtoehtoja kaikilla neljällä ratasuunnalla.

– Tavoitteena on, että kaikki neljän kunnan valtuustoa tekevät päätökset tulevaisuuden raitiotielinjojen varausten sijainnista vuoden kuluttua syksyllä. Tänä vuonna on jo tarkoitus tehdä reittivaihtoehtojen esikarsintaa, projektijohtaja Ville-Mikael Tuominen Tampereen kaupungilta kertoo.

Seuturatikka.fi-sivuja täydennetään ja päivitetään hankkeen aikana. Sivuilla tiedotetaan myös kuntalaisten osallistumismahdollisuuksista. Postituslistalle liittymällä on mahdollista saada tietoa tapahtumista ja sivujen päivityksistä.

Seuturatikan yleissuunnitelma ei sido eikä tähtää raitiotien välittömään rakentamiseen, mutta se tarvitaan nyt, ettei raitiotien jatkolinjojen rakentaminen tulevaisuudessa esty tai tule merkittävästi kalliimmaksi. Työssä määritellään aluevaraukset, jotka mahdollistavat Tampereen raitiotiejärjestelmän laajentamisen tulevaisuudessa.

Linjausvaihtoehtoja voi tarkastella Seuturatikka.fi-sivuilla ja kommentoida kyselyssä, joka on avoinna 6.10. asti.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.