Ratkaisu löytyy, jos on tahtoa

0

Kangasalla iloitaan vilpittömästi uudesta ammattikoulusta. Ainoa miinusmerkkinen asia kouluhankkeessa on ollut Pikkolan hiekkakenttien häviäminen.
Harrastustoimijoiden ja liikunnanopettajien lisäksi huolensa ovat tuoneet esille tapahtumajärjestäjät, muun muassa Restaurantapäiviä järjestävä Tampereen Seudun Mobilistit.

Kunnassa on kuunneltu toimijoita herkällä korvalla ja ymmärretty, että keskustan tuntumaan tarvitaan tapahtuma-areena. Sellainen paikka, johon sirkustirehtööri voi pystyttää telttansa ja rompetorikansa parkkeerata autonsa.
Johtavien virkamiesten pöydällä syntyi ajatus tapahtumakentästä. Se saadaan rakennettua kohtuullisin kustannuksin Finnentien varteen. Alueelle, johon ei huonon maapohjan takia pystytä koskaan rakentamaan mitään järeämpää, kuten taloja.
Ongelma on se, että aika käy vähiin. Mobilistit ovat jo ilmoittaneet, että tapahtuma lähtee Ylöjärvelle Teivon raviradalle.

Tapahtuman menetys olisi tappio Kangasalle. Se kerää ison joukon uskollista kävijäkuntaa joka kesä. Myyjiä tapahtumassa on viitisensataa.
Tekninen johtaja Mikko Ilkka lupaa, että jos valtuusto myöntää tekniselle  lautakunnalle talousarviossa rahan, kenttä on liikennöintikunnossa heinäkun alussa.
Vaikea nähdä, että valtuusto torppaisi tämän hankkeen. Sen verran painokkaita puheenvuoroja on valtuustossa käytetty hiekkakenttien puolesta.

Valtakunnassa on puhuttu paljon luottamuksesta. Se kuuluu pääministerin sanavarastoon, ja hiljattain Kangasalla vieraillut Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen on kirjoittanut aiheesta kokonaisen kirjan.
Nyt mitataan luottamusta paikallisella tasolla. Uskaltavatko mobilistit luottaa Ilkan sanoihin, että kenttä todella on käyttökunnossa ensi kesän tapahtumaa varten?
Ilkka on vanhan kansan virkamies. Jos hän näin sanoo ja tekninen puoli saa hankkeelle rahat, ei ole syytä epäillä, etteikö Ilkka joukkoineen saisi kenttää ensi kesäksi riittävän hyvään kuntoon.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.