Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Ravintola Paakari pääsi huippuravintoloiden joukkoon

Ravintola Paakari on valittu Suomen 50 parhaan ravintolan joukkoon.

Uutiset - 7.3.2019 kello 11.36
Ravintola Paakari pääsi huippuravintoloiden joukkoon
Ravintola Paakarissa arvostetaan lähellä tuotettuja raaka-aineita. Ravintola pyrkii minimoimaan hävikin. Kuvassa ravintolan salista vastaava Maître Sommelier Kirsti Leimu (vas.) ja keittiöstä vastaava Maître Rôtisseur Ilpo Vainio. Keskellä työharjoittelija Lulu Ahvenainen

Suomen 50 parasta ravintolaa 2019 -listaus perustuu hotelli- ja ravintola-alan ammattilaisten valtakunnalliseen äänestykseen. Paakari on listan sijalla 39.

– Mukavaltahan tämä tuntuu. Olemme toimineet 12 vuotta, emmekä ole Tampereella tai Helsingissä. Olemme eurooppalainen ravintola, joka ei sijaitse isossa kaupungissa, Paakarin toinen yrittäjä Kirsti Leimu kertoo.

Suurin osa Suomen 50 parhaan joukkoon valituista ravintoloista sijaitsee Helsingissä. Tampereellakin toimivista listalle päässeitä on vain viisi.

Maakuntien kaupungeista listalle nousi vain muutama paikka.

Mitkä tekijät nostavat Paakarin Suomen huippuravintoloiden joukkoon?

– Luulen sen johtuvan siitä, että meillä on kunnioitettu alusta asti raaka-aineita. Ne tulevat läheltä ja vain tarvittaessa kauempaa, Leimu pohtii.

Lisäksi Paakari pyrkii minimoimaan hävikin. Jopa biojäte toimitetaan paikalliselle kotiviljelijälle, joka taas tuo sen voimin kasvaneita vihanneksia Paakarin raaka-aineiksi.

Leimua harmittaa hieman, että vain harvat ravintolat nousevat esille pääkaupunkiseudun ulkopuolelta.

– Meillä on hyviä ravintoloita ympäri Suomea, hän toteaa.

Paakari aikoo jatkaa pitkälti samalla hyväksi todetulla linjalla myös jatkossa. Tällä hetkellä Leimu odottaa kovasti kevättä ja kesää. Hän toivoo, että Jukolan viesti tuo kaupunkiin paljon turisteja, jotka tutustuvat myös sen ravintolatarjontaan.

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

7.3.2019 kello 11.48
Markku KemppiIlmoita
Käyn täältä Kuusamosta vain kerran-pari vuodessa Kangasalla, yleensä kesällä ja syksyllä. Seuraavalla kerralla tulen testaamaan.
7.3.2019 kello 12.26
Mika VäkeväinenIlmoita
Onnea Ilpo ja Kikka!
~
Takaisin ylös