Koti Uutiset Ravurit valtaavat Vesijärven jään jälleen maaliskuussa

  Ravurit valtaavat Vesijärven jään jälleen maaliskuussa

  0
  Jääraviperinne Kangasalla herätettiin henkiin viime talvena pitkän tauon jälkeen. Tapahtuma oli kaikin puolin menestyksekäs.

  Vesaniemen edustalla Vesijärven jäällä ravataan tänäkin talvena kilpaa, kunhan luonnonolot ovat sitä ajatellen riittävän suotuisat. 

  Tällä hetkellä Vesijärven peittää vain noin 15-senttinen jääkansi, mutta sillä on pari kuukautta aikaa vahvistua. Jääravit järjestetään lauantaina 2. maaliskuuta.

  – Tähän aikaan vuosi sitten jäätä ei ollut ollenkaan, ravipäivänä sitä oli kilpailualueella puoli metriä, muistelee tapahtuman puuhahenkilöihin lukeutuva Janne Bährend tilannetta viime talvena.

  Pakkasia siis kaivataan, ja niitä on myös luvassa, jos keskipitkät sääennusteet pitävät kutinsa.

  Joka tapauksessa järjestävän seuran eli Kangasalan raviyhdistyksen väki menee ensi sunnuntaina Vesijärvelle mittaamaan ja merkkaamaan kilometrin pituisen raviuran.

  Sitä on tarkoitus tammi–helmikuussa hoitaa auraamalla, jolloin jääkansi pääsee vahvistumaan paremmin kuin lumen peittämällä järvialueella.

  Pyrkimyksenä on, että ravipäivänä kilpailukeskuksessa olisi jäätä ainakin noin 45 senttiä.

  Viime maaliskuussa Kangasalla järjestettiin jääravit kymmenen vuoden tauon jälkeen. Tapahtuma Vesijärvellä oli kaikin puolin menestyksekäs. Sää oli mitä mainioin, ja raveissa oli noin 3 300 kävijää.

  – Samaan pyritään tänäkin vuonna. Kiinnostuneita kyselyjä on tullut sekä yleisön että sponsorien suunnalta, Bährend kertoo.

  Pääpiirteissään tapahtumasta tulee järjestelyjen osalta samankaltainen kuin viime talvena. Varikkotilaa on tarkoitus laajentaa ja yleistä liikennöintiä alueella tarkentaa niin, ettei tule vaaratilanteita. Tapahtumakenttä Pikkolassa toimii jälleen parkkipaikkana.   

  Lähtöjä on tulossa yhdeksän: seitsemän hevosille ja kaksi poneille. Lähtöjen lomassa on tiedossa oheisohjelmaa, muun muassa Samae Koskinen esiintyy jääravialueella. 

  Kangasalan jääravien järjestelyissä on jälleen mukana Oriveden hevosjalostus- ja raviseura.

  Kiinnostaako talkootyö jääraveissa? Kangasalan raviseura ottaa mielellään vastaan talkooapua. Tiedustelut Janne Bährend  p. 050 328 3714

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän