Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset Tapahtumat Kuvat Boksi KS-Digi Blogit Ajankohtaista
Paikalliset palvelut keskeisellä paikalla osoitteessa kauppaympyra.fiPaikalliset palvelut keskeisellä paikalla osoitteessa kauppaympyra.fi

Restaurantapäivät siirtyvät Teivoon

Uutiset - 20.2.2017 kello 11.22
Kangasalan Sanomat
Restaurantapäivät siirtyvät Teivoon
Vielä viime kesänä Restaurantapäivien vieraat käyskentelivät Pikkolan alueella. Anne ja Seppo Virtanen tekivät kauppaa Pentti Myllylän kanssa. Kuva: arkistokuva.

Tampereen Seudun Mobilistit ovat jo 30 vuoden ajan järjestäneet Suomen suurimmat ja vanhimmat rompemarkkinat Pikkolassa. Sitäkin ennen, vuodesta 1975 alkaen, Restaurantapäiviä on vietetty Kangasalla. Ensi kesänä Restaurantapäivät pidetään Teivon raviradalla Ylöjärvellä 21.– 22. heinäkuuta.

Syynä siirtoon ovat pienentyneet tilat. Pikkolaan rakennetaan uutta ammattikoulua, jonka on tarkoitus valmistua kesällä 2018. Tapahtumia varten Pikkolaan valmistuu ensi kesäksi myös tapahtumakenttä. Se ei vaan riitä Restaurantapäivien tarpeeseen. 
Kesällä remontoidaan myös Pikkolan koulun keittiö, joten se ei olisi tapahtumajärjestäjien käytössä. 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Tutustu toimintaamme verkkosivuillamme!

Mobilistit neuvottelivat kunnan kanssa pitkään rompepäivien järjestämisestä Pikkolassa, mutta lopulta yhdistyksen hallitus päätti yksimielisesti paikan vaihdoksesta. Isoimmaksi ongelmaksi koettiin parkkipaikat.

– Myyntialueen lisäksi tarvitsemme parkkipaikkoja noin 2000 autolle, Pikkolaan mahtuisi nykyisellään ehkä 300 autoa, seuran puheenjohtaja Martti Piltz kertoo.

Kunnan kanssa pohdittiin yhdessä kaikki parkkimahdollisuudet, jopa bussikuljetusten järjestäminen kaukaisimmille parkkialueille. 

–Iso osa kävijöistä ostaa tavaraa, käy välillä viemässä sen autoon ja palaa takaisin myyntialueelle. Se hankaloituu, jos parkkipaikat ovat kaukana. Bussikuljetukset myös maksavat ja vaativat työtä. Riskit tapahtuman epäonnistumiselle kasvaisivat liikaa, Piltz toteaa. 

Lähetä tekstari!
Kommentoi / Keskustele aiheesta
22.2.2017 kello 17.30
MaagiIlmoita
Tapahtumaa on mainostettu maamme suurimpana rompepäivätapahtumana, mutta sitä se ei ole ollut enää pitkään aikaan. Valitettavasti. Suomessa järjestetään useampiakin Restaurantapäiviä suurempia rompepäivätapahtumia. Tällä hetkellä niin pinta-alaltaan, kävijämäärältään kuin myyjämäärältäänkin suurin on Juthbacka marknad, joka järjestetään Uusikaarlepyyn Juthbackassa elokuussa.
Tutustu toimintaamme verkkosivuillamme!
Lähetä tekstari!
~
Takaisin ylös