Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Restaurantapäivät siirtyvät Teivoon

Tampereen Seudun Mobilistit ovat jo 30 vuoden ajan järjestäneet Suomen suurimmat ja vanhimmat rompemarkkinat Pikkolassa. Sitäkin ennen, vuodesta 1975 alkaen, Restaurantapäiviä on vietetty Kangasalla. Ensi kesänä Restaurantapäivät pidetään Teivon raviradalla Ylöjärvellä 21.– 22. heinäkuuta.

Uutiset - 20.2.2017 kello 11.22
Kangasalan Sanomat
Restaurantapäivät siirtyvät Teivoon
Vielä viime kesänä Restaurantapäivien vieraat käyskentelivät Pikkolan alueella. Anne ja Seppo Virtanen tekivät kauppaa Pentti Myllylän kanssa. Kuva: arkistokuva.

Syynä siirtoon ovat pienentyneet tilat. Pikkolaan rakennetaan uutta ammattikoulua, jonka on tarkoitus valmistua kesällä 2018. Tapahtumia varten Pikkolaan valmistuu ensi kesäksi myös tapahtumakenttä. Se ei vaan riitä Restaurantapäivien tarpeeseen. 
Kesällä remontoidaan myös Pikkolan koulun keittiö, joten se ei olisi tapahtumajärjestäjien käytössä. 

Mobilistit neuvottelivat kunnan kanssa pitkään rompepäivien järjestämisestä Pikkolassa, mutta lopulta yhdistyksen hallitus päätti yksimielisesti paikan vaihdoksesta. Isoimmaksi ongelmaksi koettiin parkkipaikat.

– Myyntialueen lisäksi tarvitsemme parkkipaikkoja noin 2000 autolle, Pikkolaan mahtuisi nykyisellään ehkä 300 autoa, seuran puheenjohtaja Martti Piltz kertoo.

Kunnan kanssa pohdittiin yhdessä kaikki parkkimahdollisuudet, jopa bussikuljetusten järjestäminen kaukaisimmille parkkialueille. 

–Iso osa kävijöistä ostaa tavaraa, käy välillä viemässä sen autoon ja palaa takaisin myyntialueelle. Se hankaloituu, jos parkkipaikat ovat kaukana. Bussikuljetukset myös maksavat ja vaativat työtä. Riskit tapahtuman epäonnistumiselle kasvaisivat liikaa, Piltz toteaa. 

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

22.2.2017 kello 17.30
MaagiIlmoita
Tapahtumaa on mainostettu maamme suurimpana rompepäivätapahtumana, mutta sitä se ei ole ollut enää pitkään aikaan. Valitettavasti. Suomessa järjestetään useampiakin Restaurantapäiviä suurempia rompepäivätapahtumia. Tällä hetkellä niin pinta-alaltaan, kävijämäärältään kuin myyjämäärältäänkin suurin on Juthbacka marknad, joka järjestetään Uusikaarlepyyn Juthbackassa elokuussa.
12.6.2017 kello 15.57
RetroRompeIlmoita
Ihan vain tiedoksi, että Kangasala ei tänäkään vuonna 2017 jää ilman isoa autotapahtumaa. Perinteisellä Pikkolan koulun alueella ja sen ympäristössä järjestetään 7.-8.7.2017 rompetoripäivät, jotka kantavat nimeä Kangasala Retro. Järjestävänä tahona on Kesäpäivän Mobilistit yhteistyössä kunnan kanssa. Idea tapahtuman järjestämisestä tuli edelleen autoharrastajilta!
Tapahtumapaikkana toimii edelleen Pikkolan koulukampuksen läheisyydessä oleva kenttäalue. Pysäköintialueita on myös varattu aivan lähituntumasta korvaamaan ammattioppilaitoksen alle jääneen alueen menetystä parkkitilana. Onneksi sen vierestä löytyy täydentävää tilaa. Tilaa pysäköinnille on jopa enemmän kuin aikaisemmin. Myyntiruudut ovat edelleen varattavissa ja harrastusajoneuvoparkille varataan riittävästi tilaa!
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös