Riemua ja menestystä Rollo-uinneista Lahdesta

0
Valmentajat Kalle Lintula ja Elina Arvonen ovat olleet tärkeässä roolissa Miklas Pikkuhuhdan ja Hanni Kosken uintiuralla.

Kesäkuun toisena viikonloppuna kisailtiin Lahden mäkimontun maauimalassa 10–13-vuotiaiden SM-uinnit eli tuttavallisemmin Rollo-uinnit.

Uimaseura Kangasalan Kuohusta kisoihin osallistui 16 uimaria, jotka olivat rikkoneet kilpailuihin vaadittavat aikarajat. Kaikkiaan Rolloihin osallistui yli tuhat uimaria ympäri Suomea.

Kuohulaiset rikkoivat omia ennätyksiään aurinkoisen viikonlopun aikana oikein urakalla. Pistesijoja, eli sijoituksia kahdeksan parhaan joukkoon, tuli peräti 11 kappaletta.

Pistesijoja seuralle napsivat Väinö Hinkka, Joona Talja, Hanni Koski ja Miklas Pikkuhuhta. Lisäksi T10/P11 viestijoukkue Juho Rosenström, Martta Mäkinen, Maija Mikkonen ja Joona Talja uivat tiukassa 4 kertaa 50 metrin vapaauintiviestissä neljännelle sijalle.

Näillä saavutuksilla kuohulaiset ylsivät seurapistetaulukossa yhdeksännelle sijalle. Se on pieneltä seuralta hieno saavutus. Kuohulaiset starttasivat viikonlopun aikana kisa-altaaseen 56 kertaa ja 44 kerralla rikottiin oma ennätys.

Lauantaina kilpailtiin 13-vuotiaiden poikien 200 metrin sekauinti, joka ennakkoajatuksissa oli Miklas Pikkuhuhdalle vahvin matka.

Maltillisen perhosuintiosuuden jälkeen Miklas aloitti kirin kohti kärkeä. Hyvällä selkäuinnilla ja erityisesti vahvalla rintauinnilla, hän nousi hetkeksi jopa kilpailun kärkeen. Viimeisellä vapaauintiosuudella kaksi kovaa kilpaveljeä painoivat ohitse, mutta maaliin Miklas tuli kolmantena.

Sunnuntaina sadan metrin rintauinnista uskallettiin jo odottaa hyvää suoritusta, koska aamun perhosuinti ja edellispäivän sekarin rintauintiosuus olivat kulkeneet niin vahvasti.

Hurja vauhti jatkui loppuun asti ja maalissa Miklas sai tuulettaa toista mitaliaan, tällä kertaa hopeista.

11-vuotiaan Hanni Kosken Rollo-uinnit olivat menneet hienosti alusta alkaen ja jokaisessa lajissa omat ennätykset olivat parantuneet.

Perjantain sekauinnin neljäs sija jäi kuitenkin sen verran kaivelemaan, että sunnuntaina päämatkalleen, 400 metrin vapaauintiin, Hanni lähti päättäväisyyttä uhkuen.

 Sinnikkyys kannatti, sillä Hanni ui koko matkan kärjen kanssa samassa rintamassa ja lopulta tuloksena oli tasaisessa kamppailussa upea pronssinen mitali.

– Olen salaa unelmoinut Rollo-mitalista, mutta en silti voi uskoa, että nyt se minulla on, iloitsi Hanni mitali kaulassaan.

Kisojen päätyttyä sunnuntaina suurin osa kuohulaisista jäi vielä Lahteen Rollo-leirille. Siellä pääpaino oli totisemman uimaharjoittelun sijaan hauskanpidossa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.