Riikka Juvosen muistelot taiteilijaperheen arjesta aloittavat museon luentosarjan

0
Riikka Juvosen teos Huvila ja isä Mauno Juvosen muotokuva Ilmari Kanervasta ovat esillä Kuvista kokoelmaksi -näyttelyssä. Kuva: Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Muistatko ”Manun”, kuvanveistäjän, rehtorin ja kuvaamataidon opettajan Mauno ”Manu” Juvosen, joka eläköityi Kangasalan lukion johtotehtävistä vuonna 1986?

Opetusuran rinnalla Juvonen teki myös vahvaa taiteellista uraa, ja hänen tunnetuimpia tilaustöitään ovat Kuusamon sankaripatsas ja professori Gabriel Engbergin muistomerkki Tampereen taidemuseon edessä sekä lukuisat muistomerkit Kangasalla. 

Mauno Juvosen tytär, Helsingissä vaikuttava Riikka Juvonen avaa torstaina 8. lokakuuta kello 17.30 Kimmo Pyykkö taidemuseon syksyn luentosarjan. Kirjailija ja kuvataiteilija muistelee taiteilijaperheen arkea, isäänsä ja hänen tuotantoaan.

Noin tunnin mittainen yleisöluento järjestetään yhteityössä Valkeakoski-opiston kanssa Kangasala-talon valtuustosalissa. Tilaisuudessa on maskisuositus.

Yleisöluentosarja on osa parhaillaan esillä olevan Kuvista kokoelmaksi -näyttelyn oheisohjelmaa. Näyttelyssä on esillä myös Riikka Juvosen vesiväritekniikalla toteutettuja kuvituksia ja Mauno Juvosen taiteellista tuotantoa.

Luentosarjassa Juvosen jälkeen puheenvuoron saa Anne Paldanius, joka vie ajankohtaisen teeman äärelle: Tampereen kuvataide sata vuotta sitten.

Riikka Juvosen Elämä on veistos, arkimuistoja kuvanveistäjän ateljeekodista -luento Kangasala-talon valtuustosalissa torstaina 8. lokakuuta kello 17.30-19.

Taidehistorioitsija Anne Paldaniuksen luento 22. lokakuuta kello 17.30-19.

Juttua korjattu 6.10 kello 9.17. Kuvatekstissä teokset olivat väärinpäin. Riikka Juvosen teos vasemmalla ja Mauno Juvosen oikealla toisin kuin ensin kerrottiin.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.