Riita uimahallin toimitusjohtajan erottamisesta kärjistynyt – nyt asiaa kommentoi kaupunki

9
Uimahallissa on meneillään iso laajennustyö, joka valmistuu loppuvuoden aikana. Kaupunkilaiset ovat ihmetelleet, miksi toimitusjohtajasta, joka on koulutukseltaan rakennusalan diplomi-insinööri ja ensi vuoden alussa eläkeiässä, piti päästä eroon kiireellä. Kuva: Risto Ylitie

Kangasalan uimahalliyhtiön toimitusjohtajan potkut ovat kuohuttaneet kangasalalaisia pitkin kesää. Vuosikausia toimitusjohtajan tehtävää hoitanut Paula Liinamaa erotettiin toimitusjohtajan pestistä 13. kesäkuuta.

Uimahallissa on meneillään iso laajennustyö, joka valmistuu loppuvuoden aikana. Kaupunkilaiset ovat ihmetelleet, miksi toimitusjohtajasta, joka on koulutukseltaan rakennusalan diplomi-insinööri ja ensi vuoden alussa eläkeiässä, piti päästä eroon kiireellä.

Kaupunginjohtaja Oskari Auvinen ja halliyhtiön hallituksen puheenjohtaja Heikki Salmela totesivat kesäkuussa ainoastaan, että Liinamaan työ halliyhtiössä on päättynyt. He puolustivat niukkaa tiedotuslinjaansa muun muassa osakeyhtiölailla.

Viime maanantaina pidetty kaupunginhallituksen kokous antoi kuitenkin viitteitä siitä, että asian ympärillä on alkanut jälleen tapahtua.

Kaupunginhallituksen kokouksessa todettiin, että halliyhtiön kokoonpanoa pitää muuttaa, koska hallituksen pitkäaikainen jäsen Pertti Salo ei nauti enää konsernijohdon luottamusta.

Perusteena mainittiin Salon toiminta hallituksessa ja hallitustyön ulkopuolella. Lopullisesti uuden jäsenen valitsee halliyhtiössä järjestettävä ylimääräinen yhtiökokous.

Kaupunginhallituksen kokousta seuraavana päivänä, tiistaina, Pertti Salo toimitti julkisuuteen kirjeen, jossa hän toi julki oman näkemyksensä uimahalliyhtiön tilanteesta.

Hän syytti kovin sanoin Kangasalan Uimahalli Oy:n puheenjohtajaa Heikki Salmelaa epäasiallisesta käytöksestä toimitusjohtajaa kohtaan. Kirjettä laatiessaan Salo ei vielä tiennyt kaupunginhallituksen päätöksestä.

Hallintoon, hallitukseen kuuluvana en ole voinut hyväksyä kiusaamista, mitätöintiä, huonoa kohtelua ja alistamista, Salo toteaa kirjeessään.

Lisäksi hän kertoo jättäneensä toimitusjohtajan erottamispäätöksen yhteydessä eriävän mielipiteen asiassa yhdessä toisen hallitusjäsenen, Minna Pajulan kanssa.

Perjantaina iltapäivällä kaupunki avasi asiassa vihdoin sanaisen arkkunsa kaupunginjohtajan ja halliyhtiön puheenjohtajan suulla.

He toteavat tiedotteessa, että keskustelussa on esitetty väitteitä, jotka eivät pidä paikkaansa.

–Toimitusjohtajan luottamuksen menettämiselle on ollut useita perusteita ja näistä syistä johtuen toimitusjohtaja on erotettu, tiedotteessa kirjoitetaan.

Tiedotteessa alleviivataan toimitusjohtajuuden erityispiirrettä. Se ei ole varsinainen työsuhde, vaan eräänlainen toimielin, jonka ehdoista sovitaan aina suoraan kyseisen henkilön kanssa johtajasopimuksella.

Tiedote ei ota kantaa, onko epäasiallista kohtelua ollut vai ei. Se toteaa vain, että tilannetta ovat selvittäneet sekä kaupunki että halliyhtiö.

Uutena asiana kaupungin tiedotteesta käyvät ilmi syyt Pertti Salon hallitusjäsenyydestä erottamisen taustalla.

Konsernijohdon teettämän sisäisen selvityksen yhteydessä on tullut esille, että kahdelle hallituksen jäsenelle on maksettu myös muita kuin hallituksen kokouksiin liittyviä palkkioita, joilla on korvattu muun muassa työsuorituksia halliyhtiössä.

– Toiminta on hyvän hallintotavan vastaista, tiedotteessa todetaan.

Pertti Salon lisäksi tiedotteessa mainitaan entinen valtuutettu Jorma Schukoff, joka irtisanoutui valtuutetun tehtävästä viime vuoden joulukuussa. Hän totesi tuolloin, että taustalla ovat muun muassa ristiriidat uimahalliyhtiön hallituksen työskentelyssä.

[nocomments]

9 kommenttia

  1. Täyttää soopaa !! Erotettu toimitusjohtaja oli uskaltanut tehdä Salmelan toimista kiusaamisilmoituksen kaupunginhallitukselle, joka oli velvoittanut uimahalliyhtiön käyttämään sovittelijaa kriisin lakkauttamiseksi. Salmela päätti ratkaista aiheuttamansa kiriisin erottamalla toimitusjohtajan kesken työpaikkakiusaamisen selvittelyn. No käräjillähän nuo asiat ratkaistaan . Mikä lienee Auvisen rooli tapauksessa tullee oikeudessa selville. Oikein hyvää mainosta Kangasalan Kaupungille !

  2. Paikkakunnan oma MV-lehti suoltaa Kkaupunginjohtajan, sekä oikeisto-demarien ja kokoomuslaisten määräyksestä valeuutisia , sekä muunneltua totuutta asiasta. Ei sinänsä yhtään ihmetytä, kun katsoo lehtiyhtiön hallituksen jäsenien nimiä ja puoluekantaa..

  3. ”Herran” normaalia käytöstä. Ehkä ei itse ymmärrä öykkärimäistä käytöstään. Tästä sain nauttia ollessani työssä Kiinteistöpalvelussa. Tietysti ymmärrettävää kun timpuri/demarikoulutuksella nostetaan johtavaan asemaan.

  4. Lapsellista, ”ylin konserninjohto” Auvinen, lapsellista ja säälittävää. Surullista seurata, millä tasolla kaupunkia johdetaan, saivartelua, näpertelyä ja vehkeilyä.

  5. Sitä se on, kun muutaman savun kylästä tehdään kaupunki, niin johan nousee vallan tunne.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.