Rikosten määrä Kangasalla väheni – suunta on sama koko Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella

1
Poliisin tietoon tulleiden rikosten määrä väheni, mutta osassa rikoksista selvitysprosentti laski ja tutkinta-aika piteni.

Poliisin tietoon tulleiden rikosten määrä väheni hieman Kangasalla viime vuonna. Suunta on sama koko Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella.

Tiedot käyvät ilmi poliisin perjantaina julkistamista rikostilastoista.

Kangasalla rikosten määrä väheni 7,28 prosenttia, koko poliisilaitoksen alueella laskua oli 6,5 prosenttia. Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella rikosten määrän vähenemiseen vaikutti eniten liikennerikkomusten määrän väheneminen, ja sama syy näkyy Kangasalan kuntakohtaisessa tilastossa.

Omaisuusrikokset vähenivät Kangasalla vain hieman.

Kasvua sen sijaan oli huumausainerikoksissa ja luvatta tunkeutuen varkauksissa. Huumausainerikoksia tuli poliisin tietoon vuonna 2019 Kangasalla 110, kun edellisvuonna määrä oli 88. Luvatta tunkeutuneita varkaita oli liikkeellä 135, mikä on reilu viisi prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Väkivaltarikosten määrä pysyi Kangasalla täsmälleen samana kuin vuotta aiemmin, mutta niiden selvitysprosentti laski. Poliisi siis sai selvitettyä selvästi vähemmän väkivaltarikoksia kuin edellisvuonna. Vuonna 2019 Kangasalan väkivaltarikosten selvitysprosentti oli 58,3. Vuotta aiemmin se oli 73,9.

Myös tutkinta-ajat pitenivät monen rikoksen kohdalla.

1 kommentti

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.