Rinkeli Grand Prix houkutteli tuhat kävijää – Kangasalan joukkueelle hopeaa kondiittoreiden ja leipureiden SM-kisassa

0
Kannustusjoukot seurasivat kisaa lasin takaa. Kuva: Elina Mäkinen

Viikonloppuna Kangasalan ammattikoululle kerääntyi ympäri Suomen osallistujia Leipuriliiton yhteistyökumppaneineen järjestämään Rinkeli Grand Prix 2020 -SM-kilpailuun.

Kangasalalaiset löysivät hyvin kisapaikalle. Etukäteen järjestäjät toivoivat varovasti, että olisi hienoa, jos kävijöitä olisi tuhat. Tredun Kangasalan toimipisteen toimipistepäällikkö Marjo Tommiska iloitsee siitä, että tuo optimistisiseksi arvioitu tavoite täyttyi.

– Ensimmäiselle sadalla kävijälle luvattiin herkkuämpärit. Ne jaettiin yhdeksässä minuutissa, kertoi Marjo Tommiska.

Kilpailussa mitataan toisen asteen ammatiliisten oppilaitosten leipuri-kondiittoriopiskelijoiden taitoja kahvileipä- ja konditoriatuotteiden valmistuksessa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Ämpärijono kasvoi Tredun Kangasalan toimipisteen pihalla ennen ovien avaamista. Kuva: Marjo Tommiska / Tredu

Kultamitalin nappasi hämeenlinnalaisen Ammattiopisto Tavastian joukkue Sara Nejati ja Jasmin Pellikainen.

Kangasalan toimipiste sijoittui hopealle Elina Rauhalan ja Jenny Raikamon joukkueella. Opettajana toimi Reijo Heinonen. Pronssia saivat Cecilia Pannula ja Tiina Partanen Jyväskylän Gradiasta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Hopeamistalistien iloinen hymy. Jenny Raikamo vasemmalla ja Elina Rauhala hänen vieressän. Kuva: Marjo Tommiska/Tredu

Samassa tapahtumassa Sydän-Hämeen yläkoulujen oppilaat kilpailivat Kultainen kaulin -kilpailussa. Siinä vei voiton Pitkäjärven koulu. Leikkimielisessä kisassa piti valmistaa keitto ja piirakka.

Esillä oli myös Euroopan suurin hääkakkunäyttely, joka kiinnosti yleisöä.

Rinkeli Grand Prixissa 12 joukkuetta valmistivat neljä tuotetta, joista kaksi olivat ennalta määrättyjä, tuomareiden kehittämiä reseptejä, ja kaksi oppilaat ovat saaneet kehitellä opettajansa kanssa ennen kilpailua.

Kilpailu järjestettiin nyt jo 31. kerran. Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tuttu kokki Mika Parviainen oli aikoinaan mukana ensimmäisessä kilpailussa. Nyt ympyrä on sulkeutunut, kun hän toimi tänä vuonna kilpailun päätuomarina.

– Olemme pyrkineet tekemään kilpailusta mahdollisimman mukavan, matalan kynnyksen jutun. Opiskelijat ovat esimerkiksi saaneet tietää pakolliset työt pari päivää ennen varsinaista kilpailua, jotta he ovat päässeet valmistautumaan ja suunnittelemaan tiukkaa aikataulua, Parviainen selittää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Tapahtumassa oli esillä myäs toinen toistaan komeampia hääkakkuja. Kuva: Elina Mäkinen

Opettajat ja muu yleisö pääsivät seuraamaan oppilaitten työtä joko lasin takaa tai YouTubeenkin jaetun livekuvan kautta. Se luo Parviaisen mukaan hyvää painetta kilpailijoille. Lasin takana olikin oikea kisakatsomo.

Parviaisen mukaan kilpailu oli toteutettu ammatillisesti. Kangasalan kisaan saatiin huipputuomarit ja Tredun toimipiste tarjoaa myös hyvät tilat.

– Tämä on neljäs kertani tuomarina, ja joka kerta tapahtuma kerää yhtä innostuneita osanottajia. Kilpailu on hyvä esiintyminen alalle, jolla itse olen ollut jo yli kolmekymmentä vuotta. Olen onneksi löytänyt nuorena työn, joka on samalla palkitsevaa ja haastavaa sopivassa suhteessa, Parviainen kertoo ylpeänä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.