Riskiryhmäläisten ajanvaraus koronarokotuksiin takkuaa – Tekninen vika kaatoi verkkovarauksen, puhelinlinjat tukossa

4

Kangasalan ja Pälkäneen alueella aloitettiin ajanvaraus koronaviruksen riskiryhmärokotuksiin tänään torstaina. Rokotukset aloitetaan 16-69-vuotiaille riskiryhmäläisille ensi maanantaina 8. maaliskuuta.

Lue myös: Kangasala aloittaa riskiryhmärokotukset ensi viikolla – Saapuva rokote-erä on yhä pieni

Ajanvaraus käynnistyi tänään kello 8. Kangasalan Sanomiin soittaneet lukijat kertovat kuitenkin, että nettiajanvaraus ei toimi ja puhelinlinjat ovat olleet täysin tukossa.

Soittajat ihmettelevät myös sitä, miksi riskiryhmärokotukset alkavat kaikille 16-69-vuotiaille. Useissa muissa kunnissa myös riskiryhmät on jaoteltu ikäryhmiin.

Kangasalan Sanomat kysyi asiasta kaupungin hoitotyön johtajalta.

Hoitotyön johtaja Jenni Aunio-Ahmavuo, miksi ajanvarauksessa on ollut ongelmia?

– Verkkoajanvarauksessa oli aamulla valitettavasti tekninen vika. Asia oli selvityksessä sovellustoimittajalla, ja vika saatiin korjattua kymmenen aikaan aamulla. Kaupunki pahoittelee häiriöstä mahdollisesti aiheutunutta haittaa.

Ovatko kaikki vapaat ajat jo varattu?

– Aikoja on vielä paljon varaamatta. Valtaosa kuntalaisista tekee ajanvarauksen kuitenkin verkon kautta. Nyt, kun verkkoajanvarauksessa on tekninen vika, aikoja on paljon täyttämättä.

Miksi puhelimellakaan ei pääse läpi?

– Kaikki mahdollinen resurssi on irrotettu vastaamaan puhelimeen, mutta siitä huolimatta linjat ovat ruuhkautuneet.

Miksi Kangasalla avattiin riskiryhmäläisten rokotukset kaikille ikäryhmille?

– THL ei ole ohjeistuksissaan priorisoinut riskiryhmäläisiä iän mukaan. Tästä syystä kaikki 1. riskiryhmään kuuluvat 16-69-vuotiaat kuntalaiset ovat oikeutettuja tekemään ajanvarauksen.

– Kangasalla mennään riskiryhmien rokottamisessa THL:n linjauksen mukaan. Kaikki 1. riskiryhmään kuuluvat ovat iästä huolimatta niin sanotusti samalla viivalla.  

4 kommenttia

  1. Samaa kysyn koska 75-80v on rokotus aikoja, on aika sekava tiedotus Kangasalla.Mistä johtuu et aina sanotaan rokotteita vähän, olemme oikeutettuja saamaan rokotteen, muualla Suomen eri käytäntö kuin täällä.

  2. Kuuluuko 76-vuotias puolisoni, jolla on sepelvaltimotauti ja flimmeri, 1. Riskiryhmään? Olisiko hän oikeutettu rokotukseen jo nyt?

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.