Rogaining vie kulttuuriympäristöön

0
Kultuuri-Rogaining vie osallistujan perinteisille kokoontumispaikoille eri puolille Kangasalaa.

Kangasalla käynnistyi syyskuun yhdeksäs päivä Kulttuuri-Rogaining, joka johdattaa osallistujat perinteisille kokoontumispaikoille ympäri kuntaa. Kangasalan kunnan ja Kalke ry:n järjestämä rogaining jatkuu aina 30.9. asti.

Tapahtuma on osa kulttuuriympäristöpäiviä, joita vietetään teemalla Porukan paikat, yhteiset ympäristöt. Kulttuuriympäristöpäivät ovat osa Euroopan laajuista tapahtumaa, jota vietetään vuosittain syksyllä.

Tapahtuma kulki Suomessa vuodesta 1992 asti nimellä Euroopan rakennusperintöpäivät. Nimi muuttui nykyiseen muotoonsa vuonna 2014.

Rogaining on suunnistusmuoto, jossa rasteja kierretään vapaassa järjestyksessä. Kulttuuri-Rogainingissa ei kuitenkaan ole kyse kilpailusta. Tapahtuman tarkoituksena on kannustaa osallistujia vierailemaan kotiseutunsa perinteisissä kohtaamispaikoissa.

– Olemme koettaneet valikoida rasteiksi erilaisia teemaan sopivia kohteita eri puolilta kuntaa. Tarkoituksena on ollut saada aikaan mahdollisimman edustava otos, Kangasalan kaavoitusarkkitehti Markku Lahtinen selventää.

Vaikka mitään kulkutapaa ei olekaan suljettu tapahtumasta ulos, järjestäjät suosittelevat lihasvoimalla tapahtuvaa etenemistä.

– Ajatus on, että tapahtuma toimii myös osana Liikkujan viikkoa, Lahtinen kertoo.

Liikkujan viikko on niin ikään Euroopan laajuinen liikkumiseen kannustava tapahtuma, joka käynnistyy 16. syyskuuta.

Rastimerkintä tehdään älypuhelimella, jossa on oltava gps-paikannus ja mobiilidatayhteys. Merkinnät tallentuvat järjestäjän tulosjärjestelmään, ja tuloksia voi seurata tapahtuman verkkosivujen kautta.

Normaalista rogainingista poiketen käytössä ei ole maksimiaikaa, jonka puitteissa rasteilla tulee vierailla. Kaikkiaan rasteja on 12 kappaletta.

Kohteet on koottu karttaan, jonka voi ladata säköisessä muodossa Kangasalan kunnan verkkosivuilta. Kohdekartasta löytyy myös paperinen versio, jota jaetaan pääkirjastossa ja teknisen keskuksen palvelupisteessä.

 

Tarkemmat tiedot ja osallistumisohjeet löytyvät Kulttuuri-Rogainingin verkkosivulta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.