Rohkeasti apua yritystoimintaan

0

Vuoden yrittäjänä palkitun Alumatic Oy:n omistajat kertoivat viime lehdessä, että yritys on saanut ely-keskukselta tukea kansainvälistymiseen. Avustusta on käytetty muun muassa ulkomaisten messumatkojen järjestämiseen.
Yhteenvetona omistajat totesivat, että avustus oli todella tärkeä apu matkakulujen peittämiseksi. Kun messuosastolla esitellään vaarallisten aineiden kuljetukseen tarkoitettuja säiliöitä, tilaa tarvitaan paljon ja pelkän rekvisiitan kuljettaminen paikalle on kallista.
Yrittäjät saivat hyviä kontakteja, joita tuskin olisi syntynyt ilman messuja. Tulevaisuus näyttää, syntyykö niistä konkreettista liiketoimintaa.

Alumaticin tarina toivottavasti rohkaisee muitakin yrittäjiä selvittämään, minkälaista julkista rahoitusta on saatavilla. Julkinen raha vaatii rinnalleen aina myös omaa rahaa ja työpanosta, mutta se auttaa hankkeissa merkittävästi eteenpäin.
Kangasalla apua voi pyytää kunnan elinkeinotoimesta. Elinkeinojohtaja Lasse Silván ja elinkeinoasiamies Irene Suhonen auttavat ja ohjaavat oikeiden ihmisten puheille.
Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea vierailee Kangasalla Pikonlinnassa tämän viikon perjantaina. Tilaisuudessa yrittäjille tarjoillaan täsmätietopakettia julkisista yrityspalveluista. Tredeassa, jos missä, on tietoa, miten yrityksen kannattaa edetä kasvu-urallaan.

Myös Kangasalan Sanomat on saanut lehden digitaalisiin kehityshankkeisiin julkista rahoitusta. Tekes osallistui hyvin merkittävällä panoksella muun muassa sähköisen liikepaikan, Kauppaympyrän, rakentamiskuluihin. Ilman tuota rahoitusta hanke olisi todennäköisesti jäänyt haaveeksi.
Hanketyön suurin opetus oli, että byrokraattiseen paperinpyöritykseen kannattaa hankkia apua ulkopuolelta. On tahoja, joilla on jo kokemusta hanketyöstä, ja he osaavat auttaa.
Ulkopuolinen apu maksaa hiukan, mutta siirtää monta huolenaihetta yritysjohdon harteilta pois ja varmistaa, että kaikki sujuu hienosti loppuun saakka. Yksin ei kannata tässäkään asiassa jäädä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.