Rokki raikui ja jenkkiraudat murisivat

0
Välimäen perheen Janne, Jussi, Laura ja Mira ajoivat Kisarantaan muiden jenkkiautojen kanssa. He ehtivät hädin tuskin mukaan, kun letka lähti liikkeelle hotelli Waltikan pihasta Valkeakoskelta. Autoharrastukseen hurahtanut perhe asuu Sastamalan Häijäässä. Heillä on tallissaan viisi autoa ja harrikka.

Huolellisesti kammattuja rasvalettejä, punattuja huulia, kuohkeita kiharakampauksia, koreita korkokenkiä ja kapeavyötäröisiä kellohameita.
1950-luvun estetiikka näkyi kaikkien pukeutumisessa, kun Kisaranta täyttyi neljättä kertaa Racecoast Rockin’ Fest -juhlaväestä. Kansainvälistä esiintyjälistaa tähdittivät muun muassa ensivierailunsa Suomeen tehnyt australialainen Pat Cappocci ja saksalaistunut britti Bubba J. Faulkner.
Seinäjokelainen Päivi Nuutinmäki oli monen muun kanssa yhtä mieltä bändikattauksen erinomaisuudesta.
– Ehdottomasti kesän parhaat bileet! Niin hyvää musiikkia ja uusia bändejä, Nuutinmäki perusteli.

Kovatasoiset esiintyjät takasivat tapahtumalle uuden kävijäennätyksen. Kun viime vuonna kävijöitä oli noin 600, nyt lipun ostaneita oli yli 800.
Tapahtumaa järjestävälle Iikku Riepposelle väkimäärä oli yllätys.
– Tavoitteena oli saada pääsylipputuloja sen verran, että tapahtuma pääsee omilleen. Siinä onnistuimme, Riepponen kertoo.
Illan esiintyjälista miellytti myös Outi ja Albert Hallikaista sekä Susanna Rouhiaista ja Kimmo Lehtolaa. Riihimäkeläiset odottivat, että illasta tulee erityisen onnistunut.
– Iikulle menee kiitos, sillä hän todella tuntee roots-musiikin, Albert Hallikainen sanoo.
Kesäillan viileyskään ei haitannut nelikon juhlamieltä.
– Saa käyttää sukkahousuja eivätkä meikit leviä. Joku taisi sanoa, että kesä on vain mielentila, muisteli Outi Hallikainen.
– Olemme jo lähes jazz-tunnelmassa, Kimmo Lehtola lisäsi virnistäen.

Varsinaisten rokkijuhlien lisäksi päivään toi olennaisen lisän Kisaranta Cruising, jonka jenkkiautot kurvasivat paikalle puoli kuuden aikaan illalla.
Kisarannan pysäköintialueella autoja kävi ihailemassa myös moni sellainen, joka ei osallistunut varsinaisiin rokkibileisiin. Niinpä Kisarannan todellista kävijämäärää voi vain arvailla. Joka tapauksessa pysäköintipaikka oli täpötäynnä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.