Rompetori kokoaa myyntipöydille ammattiopiston nurkkien aarteet

0
– Rakennustori meillä on ollut rakennuspuolella aikaisemminkin ja vanhojen tavaroiden myyntejä on järjestetty Tredun joissakin toimipisteissä, mutta meillä Rompetori on ensimmäinen, Tredun Kangasalan toimipisteen rakennuspuolen opettaja Perttu Palonen kertoo. Käytettyjen työkoneiden lisäksi ammattiopiston myyjäisissä kaupataan esimerkiksi oppilastyönä valmistuneita roskakatoksia.

– Vuosien varrella nurkkiin ja kaappien perukoille on kertynyt kaikenlaista tavaraa. Joka linjalta löytyi vanhoja koneita ja tarvikkeita sen verran, että päätimme järjestää myyjäiset, Tredun Kangasalan toimipisteen rakennuspuolen opettaja Perttu Palonen kertoo.
Ammattiopiston Rompetori polkaistaan pystyyn tiistaina 28.4. Ammattiopiston etupihalle pystytetään telttakatokset, joista osastot myyvät opetuksen käytöstä poistettuja tavaroita, laitteita ja välineitä.
– Meiltä rakennuspuolelta tulee myyntiin esimerkiksi akkukonesarjoja. Osa laitteista on varsin uusia, mutta ovat eri merkkiä kuin muut käyttämämme laitteet, jolloin ne eivät sovi keskenään. Pyrimme nyt eroon tällaisista epäsopivuuksista.
Palosen mukaan osa myytävistä tuotteista on jopa parempia kuin nykyvehkeet.
– Tavarat myydään siinä kunnossa kuin ne ovat. Osa on täysin käyttökelpoista, osa taas huonokuntoisempaa, joten takuuta tai palautusoikeutta emme myönnä.

Palonen uskoo, että Rompetorin tarjonnassa juuri rakennuspuolen tavarat herättävät eniten kiinnostusta. Akkukonesarjojen lisäksi myynnissä on nimittäin katkaisu- ja käsisirkkeleitä, porakoneita, naulaimia, kompressoreja ja käsityökaluja.
– Ja esimerkiksi iso vannesaha.
Käsityökaluja löytyy myös sähköpuolelta, kuin myös akku- ja porakoneita, suuria ulkovalaisimia, sähkökeskuksia, sisustusvalaisimia sekä erilaisia sähköasennustarvikkeita.
Elektroniikkapuolella on tarjonnassa juottimien ja pc-tietokoneiden lisäksi myös hieman nostalgiaa, sillä myyntipöydiltä löytyy 1980-luvun Commodore 64 -tietokoneita.
Leipomopuoli ja hotelli- ja ravintola-ala myy puolestaan erilaisia astioita, vuokia, kattiloita ja yleiskoneen.
Tarjolla on myös erilaisia toimistokalusteita.

Rompetoriin saapuvat voivat tutustua ostoksillakäynnin ohella myös ammattioppilaitoksen toimintaan.
– Tarjolla on Hepolamminkadun toimipisteen opiskelijoiden itse valmistamaa makkaraa. Omat rakennuspuolen opiskelijat puolestaan kauppaavat valmistamiaan roskakatoksia ja varastoja. Myymälästä saa kahvia ja leivonnaisia, ja Ravintola Eveliina on auki normaalia pidempään, kello 11–16, Palonen luettelee.
Rompetoripäivässä on mukana myös Käymäläseura Huussi ry omalla osastollaan. Yhdistys antaa ilmaista neuvontaa haja-asutusalueen jätevesi- ja kuivakäymäläasioissa.
Palonen lupaa Rompetorin hintojen olevan kohtuullisia.
– Emme aio enää kantaa tavaroita takaisin, joten kauppoihin päästään varmasti.

Rompetori Tredun Kangasalan toimipisteessä (Sahalahdentie 22) tiistaina 28.4. kello 10–17.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.