Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Romutuspalkkio on vähentänyt autojen talteenottoja

Kangasalalaiset pitävät tarpeettomiksi jääneistä autoistaan huolta aiempaa paremmin. Kaupunki joutuu ottamaan lojumaan jätettyjä ajokkeja talteen entistä harvemmin.

Uutiset - 22.2.2018 kello 9.00
Kangasalan Sanomat / Juha Jäntti
Romutuspalkkio on vähentänyt autojen talteenottoja
Kangasalan ja usean muunkin lähiseudun kunnan alueelta kerätyt romuautot päätyvät Tarastenjärvelle autojen välivarastointialueelle. Auton omistaja voi lunastaa ajokkinsa itselleen määräajan kuluessa. Lunastamattomat autot päätyvät romutettaviksi.

Tekninen keskus tiedotti jälleen talteenotettujen romuautojen viennistä Tarastenjärvellä sijaitsevalle autojen välivarastointialueelle.

Tällä kertaa vietäväksi oli kertynyt viime ja kuluvan vuoden ajalta kahdeksan autoa. Määrä on pieni vielä muutaman vuoden takaisiin lukuihin verrattuna.

– Kaduilta ja pihoilta haettuja autoja on ollut aiemmin selvästi enemmän. Luultavasti romutuspalkkiot ovat osin parantaneet tilannetta, ja ihmiset ehkä huolehtivat velvoitteistaan paremmin, arvioi rakennusmestari Juha Rinta-Koivula.

Kuka tahansa kaupunkilainen voi tehdä tekniselle keskukselle virka-apupyynnön, jos hän havaitsee kaupungin hallinnoimalla katu- tai kiinteistöalueella pitkään käyttämättömänä seisseen auton.

Kaupunki vie autoon siirtokehotuksen ja ilmoittaa asiasta auton omistajalle.

Jos auto pysyy sijoillaan, teknisen keskuksen väki korjaa sen parin viikon kuluttua talteen ja edelleen Tarastenjärvelle.

Kaupunki vie Tarastenjärven romuautovarastolle useita autoja kerrallaan. Tekninen keskus julkaisee viennistä kuulutuksen paikallislehdessä ja asettaa listan autoista ilmoitustaululleen.

Omistaja voi lunastaa auton Tarastenjärveltä maksamalla 266 euron siirto- ja säilytyskulut.

Jos omistaja ei ilmaannu paikalle kuukauden kuluessa, auto menee romutukseen.

Tampereen kaupunki pitää yllä Tarastenjärven välivarastointialuetta.

Tampere ja lähiseudun kunnat tuovat paikalle vuosittain noin 300 romuautoa.

Omistajat lunastavat keskimäärin joka viidennen auton itselleen takaisin. Useimmat talteenotetut romuautot päätyvät kierrätykseen.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös