Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset Tapahtumat Kuvat Boksi KS-Digi Blogit Ajankohtaista
Paikalliset palvelut keskeisellä paikalla osoitteessa kauppaympyra.fiPaikalliset palvelut keskeisellä paikalla osoitteessa kauppaympyra.fi

Ropanen suuntaa MM-finaaliin

Uutiset - 23.9.2016 kello 13.10
Kangasalan Sanomat
Ropanen suuntaa MM-finaaliin
Roope Ropasella on tiedossa kaksi näytön paikkaa lokakuussa. Alastaron radoilla ratkeaa, saako nuori kuski Formula STCC Nordic -luokan tallipaikan Finndriven riveissä. Italiassa puolestaan kilpaillaan MM-mitalista.

Juniorikuljettaja Roope Ropanen on kirjaimellisesti hyvässä vauhdissa. Pirkanmaan Kartingin riveissä ajava kangasalalainen kaasutti kuluneella kaudella Suomen RMC-sarjan Rotax Junior Max -luokassa toiselle sijalle, ja lunasti itselleen SM-pronssia OKj-luokassa.

Nyt kartinglupauksen huomio suuntautuu tuleviin MM-finaaleihin, jotka käydään lokakuun puolessä välissä Sarnossa Italiassa. Tuleva kisa ei ole ensimmäinen vierailu MM-kilpailuissa. Vuosi sitten Ropanen sijoittui Portugalissa käydyssä Rotaxin Grand Finalsissa kuudenneksi.

– Se jäi kyllä harmittamaan. Minulla oli ongelmia kaasuttimen kanssa. Saatoin vain katsella, kuinka muut kuskit menivät ohi oikealta ja vasemmalta.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Kauppaympyrän teemaliite nyt luettavissa!

Teknisistä ongelmista huolimatta Ropasen selän taakse jäi kaikkiaan 66 muuta MM-finalistia. Italiassa kone toimii toivottavasti niin kuin sen kuuluukin.

– En oikein osaa jännittää tulevaa kilpailua tässä vaiheessa. Täytyy vain pitää huolta, ettei ota itselleen turhia paineita.

MM-kilpailujen lisäksi Ropanen on tiukan paikan edessä myös Alastarossa, jossa ratkeaa, ajaako nuori kuljettaja Formula STCC Nordic -kilpailuissa ensi vuonna.

Tavoitteena on täyttää Nordic-luokassa kilpailevan Finndriven toinen ja ainoa jäljellä oleva tallipaikka. Testiajoihin osallistuu myös kolme muuta SM-sarjasta valittua kuljettajaa.

Roope Ropasen kilpailutuloksia voi seurata Facebookissa, Instagramissa ja kuljettajan verkkosivuilla osoitteessa www.rooperopanen.com.

Kommentoi / Keskustele aiheesta
Kauppaympyrän teemaliite nyt luettavissa!
~
Takaisin ylös