Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Ropanen suuntaa MM-finaaliin

Juniorikuljettaja Roope Ropanen on kirjaimellisesti hyvässä vauhdissa. Pirkanmaan Kartingin riveissä ajava kangasalalainen kaasutti kuluneella kaudella Suomen RMC-sarjan Rotax Junior Max -luokassa toiselle sijalle, ja lunasti itselleen SM-pronssia OKj-luokassa.

Uutiset - 23.9.2016 kello 13.10
Kangasalan Sanomat
Ropanen suuntaa MM-finaaliin
Roope Ropasella on tiedossa kaksi näytön paikkaa lokakuussa. Alastaron radoilla ratkeaa, saako nuori kuski Formula STCC Nordic -luokan tallipaikan Finndriven riveissä. Italiassa puolestaan kilpaillaan MM-mitalista.

Nyt kartinglupauksen huomio suuntautuu tuleviin MM-finaaleihin, jotka käydään lokakuun puolessä välissä Sarnossa Italiassa. Tuleva kisa ei ole ensimmäinen vierailu MM-kilpailuissa. Vuosi sitten Ropanen sijoittui Portugalissa käydyssä Rotaxin Grand Finalsissa kuudenneksi.

– Se jäi kyllä harmittamaan. Minulla oli ongelmia kaasuttimen kanssa. Saatoin vain katsella, kuinka muut kuskit menivät ohi oikealta ja vasemmalta.

Teknisistä ongelmista huolimatta Ropasen selän taakse jäi kaikkiaan 66 muuta MM-finalistia. Italiassa kone toimii toivottavasti niin kuin sen kuuluukin.

– En oikein osaa jännittää tulevaa kilpailua tässä vaiheessa. Täytyy vain pitää huolta, ettei ota itselleen turhia paineita.

MM-kilpailujen lisäksi Ropanen on tiukan paikan edessä myös Alastarossa, jossa ratkeaa, ajaako nuori kuljettaja Formula STCC Nordic -kilpailuissa ensi vuonna.

Tavoitteena on täyttää Nordic-luokassa kilpailevan Finndriven toinen ja ainoa jäljellä oleva tallipaikka. Testiajoihin osallistuu myös kolme muuta SM-sarjasta valittua kuljettajaa.

Roope Ropasen kilpailutuloksia voi seurata Facebookissa, Instagramissa ja kuljettajan verkkosivuilla osoitteessa www.rooperopanen.com.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös