Koti Uutiset Ropanen suuntaa MM-finaaliin

  Ropanen suuntaa MM-finaaliin

  0
  Roope Ropasella on tiedossa kaksi näytön paikkaa lokakuussa. Alastaron radoilla ratkeaa, saako nuori kuski Formula STCC Nordic -luokan tallipaikan Finndriven riveissä. Italiassa puolestaan kilpaillaan MM-mitalista.

  Juniorikuljettaja Roope Ropanen on kirjaimellisesti hyvässä vauhdissa. Pirkanmaan Kartingin riveissä ajava kangasalalainen kaasutti kuluneella kaudella Suomen RMC-sarjan Rotax Junior Max -luokassa toiselle sijalle, ja lunasti itselleen SM-pronssia OKj-luokassa.

  Nyt kartinglupauksen huomio suuntautuu tuleviin MM-finaaleihin, jotka käydään lokakuun puolessä välissä Sarnossa Italiassa. Tuleva kisa ei ole ensimmäinen vierailu MM-kilpailuissa. Vuosi sitten Ropanen sijoittui Portugalissa käydyssä Rotaxin Grand Finalsissa kuudenneksi.

  – Se jäi kyllä harmittamaan. Minulla oli ongelmia kaasuttimen kanssa. Saatoin vain katsella, kuinka muut kuskit menivät ohi oikealta ja vasemmalta.

  Teknisistä ongelmista huolimatta Ropasen selän taakse jäi kaikkiaan 66 muuta MM-finalistia. Italiassa kone toimii toivottavasti niin kuin sen kuuluukin.

  – En oikein osaa jännittää tulevaa kilpailua tässä vaiheessa. Täytyy vain pitää huolta, ettei ota itselleen turhia paineita.

  MM-kilpailujen lisäksi Ropanen on tiukan paikan edessä myös Alastarossa, jossa ratkeaa, ajaako nuori kuljettaja Formula STCC Nordic -kilpailuissa ensi vuonna.

  Tavoitteena on täyttää Nordic-luokassa kilpailevan Finndriven toinen ja ainoa jäljellä oleva tallipaikka. Testiajoihin osallistuu myös kolme muuta SM-sarjasta valittua kuljettajaa.

  Roope Ropasen kilpailutuloksia voi seurata Facebookissa, Instagramissa ja kuljettajan verkkosivuilla osoitteessa www.rooperopanen.com.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän