Ropaselle menestystä kartingin maailmanfinaalissa

0
Roope Ropanen ajoi Portugalissa numerolla 104.

Kangasalalainen kartingkuljettaja Roope Ropanen on kaasutellut upeasti kuudennelle sijalle Portugalissa kartingin maailmanfinaalissa.

Maailmanfinaali järjestettiin Algarvessa Portimãon kartingradalla. Viikon mittaiset kilpailut päättyivät lauantaina. Kaikkiaan maailmanfinaaliin otti osaa liki kolmesataa kartingkuljettajaa.

Ropanen ajaa Rotax Junior Max -luokassa. Portugalissa luokassa ajoi 72 kilpailijaa useasta kymmenestä eri maasta. He edustivat maidensa parhaimmistoa.

Ropasen ajo sujui vauhdikkaasti tiistain harjoituksista lähtien. Heti alkuun hän ajoi nopeimmat kierrosajat. Myös keskiviikon ensimmäisissä aika-ajoissa hän kurvaili Junior Max -luokan kuljettajista nopeimmin.

Torstaina ensimmäisessä karsintakisassa Ropanen kiihdytti paalupaikalta ensin voittoon, ja toisessa karsinnassa hän sijoittui toiseksi. Perjantaina hän pääsi starttaamaan jälleen paalulta. Kisan edetessä hän putosi kärjestä mutta teki paluun toiselle sijalle.

Lauantaina Ropanen ajoi esifinaalissa kärkeen. Finaalissa hän ylsi lopulta kuudenneksi. Kisan voitti ranskalainen Florian Venturi.

Suomessa Ropanen sijoittui päättyneellä kaudella sarjansa toiseksi.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.