Roskakasa syttyi palaneen teollisuushallin sisällä – ”Ei se siellä itsestään ole syttynyt”

0
Pikon Betonin tehdasrakennus on kokenut jo useamman tulipalon. Arkistokuva.

Pelastuslaitos hälytettiin myöhään perjantai-iltana sammuttamaan tulipaloa Valimotielle. Tulipalo oli syttynyt Pikon Betonin vanhassa tehdaskiinteistössä.

Pelastuslaitoksen mukaan jo aiemmin palaneen teollisuushallin sisällä paloi noin metri kertaa metrin suuruinen roskakasa.

Pelastuslaitos sai hälytyksen kohteeseen noin puoli kahdentoista aikaan yöllä. Hälytys tuli keskisuuresta palosta, ja pelastuslaitos lähti paikalle yhdeksän yksikön voimin.

Roskakasa saatiin nopeasti sammumaan, eikä kukaan loukkaantunut palossa. Syttymissyy on todennäköisesti ilkivalta.

– Ei se siellä itsestään ole päässyt syttymään. Kyllä siellä on ollut mitä todennäköisimmin ulkopuolinen tekijä, pelastuslaitokselta sanotaan.

Pikon Betonin tehdaskiinteistössä oli iso tulipalo viime vuoden marraskuussa. Sen jälkeenkin se on kohdannut paljon ilkivaltaa.

Muun muassa vappuaattona sammutettiin tulipaloa vanhoissa paloraunioissa.

Oleilu hylätyssä tehtaassa ei ole luvallista eikä turvallista. Kangasalan kaupungin tilaamassa korjaustarveselvityksessä vuodelta 2017 kerrotaan, että rakenteet ja rakennelmat ovat osin sellaisessa kunnossa, että kiinteistössä liikkumiseen saattaa liittyä turvallisuusriskejä, muun muassa putoamisriski. Viime vuoden marraskuussa olleen ison tulipalon jäljiltä tehdasrakenteet ovat erityisen vaaralliset.

Betonitehdas on ollut kylmillään jo useamman vuoden. Rakennukset todennäköisesti puretaan ainakin suurimmaksi osaksi, sillä tehtaan paikalle on suunnitteilla Valimon asuinalue, joka on osa Pikonkankaan soramontun kaavaa.

Lue myös: Autio betonitehdas vetää puoleensa ilkivaltaa

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.