Runkosarjan voitto karkasi Kangasalan ulottumattomiin – Vastaanotto petti

0
Tammikuussa LP Kangasala otti pisteet kuopiolaisilta. Tämä arkistokuva on siitä pelistä. Ronja Heikkiniemi (numero 13) , Roosa Laakkonen (numero 4) ja Caila Stapleton (numero 11) mukana tilanteessa. Kuva: Pertti Flinck

Kuusamo–Kangasala 3–1 (25–22, 20–25, 25–18, 25–22)

LP Kangasalan vastaanotto yski kohtalokkaasti naisten lentopalloliigan huippukamppailussa Kuusamon Pallo-Karhuja vastaan.

Kuusamo takoi yksitoista ässää ja aiheutti muutenkin jatkuvaa epävarmuutta Kangasalan kenttäpuoliskolla.

– Oli tiedossa jo etukäteen, että vastustaja syöttää vahvasti kotisalissaan. Emme kestäneet tätä pommitusta, Kangasalan valmentaja Arttu Keränen harmitteli.

Kangasalan nostajista onnistui vain libero Tiiamari Sievänen. Alexis Hart kypsyi vaihtopenkille jo toisessa erässä. Kovassa pommituksessa ollut Mary-Kate Marshall antoi viisi suoraa pistettä ja horjui muutenkin.

Hurja urakka näkyi myös verkolla. Marshallin hyökkäystehot tippuivat normaalia alhaisemmiksi.

– Voitto olisi vaatinut meiltä pykälää paremman vastaanottopelin. Muuta ei olisi tarvittu.

Epävarmat nostot hankaloittivat luonnostaan passari Caila Stapletonin työskentelyä. Siihen nähden amerikkalainen pelintekijä hyödynsi erinomaisesti Julia Miniukia.

Valkovenäläinen sentteri kirjasi koko kentän komeimmat lukemat 13/+12. Hän jäi torjuntaan vain kerran neljän erän aikana.

Marshall kokosi 21 pistettä, mutta hän ei päässyt nyt vastaaviin tehoihin kuin Kuusamon päähyökkääjät Adeja Lambert ja Lucia Babic.

Suurimman päänsäryn aiheutti Kuusamon kakkospassari Venla Huurne.

Huurne sai tilaisuutensa toisessa erässä, kun Jalissa Trotter muljautti nilkkansa.

– Passarin vaihtuminen tuotti torjunnalle ongelmia pitkän aikaa, koska sen jälkeen vastustajan lyönnit lähtivät eri kohdista, Keränen kuvaili.

Kangasala nousi vielä neljännessä erässä viiden pisteen takaa tasatilanteeseen 22–22, mutta kiri jäi kesken Kuusamon liikuntakeskuksen 484-päisen yleisön edessä.

Kaksi erävoittoa olisi pitänyt Kangasalan kärkipaikalla, mutta Kuusamo meni nyt ohi pisteellä ja voittaa suurella todennäköisyydellä runkosarjan.

Vaikea uskoa, että Kuusamo kompastuisi ensi lauantaina vain kaksi ottelua voittaneeseen Puijo Wolleyhyn.

– Olen sanonut jo aiemmin, että runkosarjan voitosta kohistaan liikaa. Se ei ole mikään saavutus. Kukaan ei muista ensi syksynä, mikä joukkue oli ykkönen. Vain mestari jää mieleen, Keränen muistutti.

Kangasala päättää runkosarjan Oriveden Ponnistuksen vieraana.

Luultavasti silloin haetaan jo asetelmia pudotuspeleihin. Kihelmöivä puolivälieräsarja Kangasala-OrPo on enää sinettiä vaille.

OrPo on nostanut tasoansa tuntuvasti joulutauon jälkeen saatuaan amerikkalaisen laiturin Lauryn Gillisin vahvuuteensa.

Orivesiläisjoukkue on kaatanut muun muassa Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja LiigaPlokin. Pallo-Karhut ja LP Viesti tarvitsivat viisi erää pehmittääkseen OrPon.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.