Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Ruokintakehikko takaa siileille ruokarauhan

Suinulassa asuva Marja Järvikaisla on enemmän kuin tyytyväinen puolisonsa Heikin nikkaroimaan siilinruokintakehikkoon. Katettu ja aidattu ruokailupaikka takaa sen, että ruokakuppiin annosteltu kissanmuona päätyy siilien suuhun.

Uutiset - 17.8.2016 kello 12.50
Kangasalan Sanomat
Ruokintakehikko takaa siileille ruokarauhan
Ennen ruokintakehikon rakentamista siilit joutuivat kilpailemaan ruuasta muun muassa irrallaan kulkevien kissojen kanssa. Kuva: Marja Järvikaisla

Ajatus siilibaarin rakentamisesta virisi, kun Marja Järvikaisla huomasi irrallaan liikkuvien kissojen syövän siilejä varten pihalle katetut ruuat. Rakennusohjeen hän löysi internetistä.

Järvikaislat tyytyvät seuraamaan siilien ruokatouhuja etäämmältä, sillä he eivät halua kesyttää piikkiselkiä.

–Vaikka siilit noudattavat tarkkaa arvojärjestystä, ravintolassa ja sen tuntumassa nahistellaan usein. Ne ovat kovia tuuppimaan toisiaan. Jos joku niistä käpertyy kerälle kesken tuoksinan, muut tuuppaavat yhdessä kerän sivummalle, kuvailee Marja Järvikaisla.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös