Ruualla ei leikitä

0

Jo lapsuudessa useimmille meistä on opetettu, että ruualla ei leikitä. Taustalla on pulavuosien kokemukset, jolloin jokainen murunen oli elintärkeä ja hengen pitimiksi piti kaapia pettua männynkyljestä.

Tuosta ajasta on edetty melkoinen harppaus tähän sairaaseen yltäkylläisyyden aikaan. Nykyisin meillä on varaa lennättää lentokoneella hedelmiä ja vihanneksia maailman ääristä ruokapöytäämme.

Heitämme surutta ylimääräisen ruuan lautaseltamme roskiin. Kaupan hyllyltä poistetaan kelvollisia ruokatarvikkeita vain sen vuoksi, että pakkaukseen painettu päivämäärä on mennyt umpeen.

Mediaväki ympäri Suomen kokoontui hiljattain Sokos Hotelli Ilveksen ruokasaliin nauttimaan urjalalaista possua, akaalaista lammasta ja paikallisten järvien kalaa.

Kiitos Urjalan Sanomien uutistyön tiedämme nyt, että raaka-aineet tulivat aivan muualta kuin oli markkinoitu. Paperilla virhe on pelkkiä sanoja, mutta käytännössä se on iso.

Eräs kangasala­lainen lihankasvattaja kysyi, minkälainen huuto siitä syntyisi, jos viljelijä antaisi vääränlaista rehua eläimilleen – vaikkapa antibiooteilla ryyditettyä. Siinä saattaisi olla elinkeino vaarassa.

Lähiruoka on hyvä trendi. Kaikki voittavat, kun syömme enemmän kotimaista ja parhaassa tapauksessa lähellä tuotettua ruokaa.

On erittäin härskiä, jos joku yrittää ratsastaa ja rahastaa tuolla maineella. Täsmällisiin alkuperämerkintöihin perustuva ruokatuotantomme on aarre, jossa ei pidä sallia lipsumista.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.