Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Ruutanaan on tulossa uusi päiväkoti – kaupunginhallituksessa kaivattiin myös selontekoa yksityisen ja julkisen varhaiskasvatuksen välisestä suhdeluvusta

Kangasalan kaupunki vuokraa Hoivaneliölle tontin Ruutanan Kuusitieltä. Paikalle rakennetaan yksityinen päiväkoti, johon voi hakea kaupungilta palveluseteliä. Päiväkotiin tulee vähintään neljä ryhmää, ja toiminnasta vastaa Pilke Päiväkodit. Todennäköinen aloitusajankohta on ensi vuoden alussa.

Uutiset - 21.2.2018 kello 13.16
Kangasalan Sanomat
Ruutanaan on tulossa uusi päiväkoti - kaupunginhallituksessa kaivattiin myös selontekoa yksityisen ja julkisen varhaiskasvatuksen välisestä suhdeluvusta
Pilke Päiväkodeilla on noin 80 päiväkotia ympäri Suomen. Yksi niistä sijaitsee Vatialassa.

Päätös vuokrauksesta syntyi kaupunginhallituksessa äänestyksen jälkeen luvuin 4–4. Sosialidemokraattien Raimo Kouhia ehdotti asian siirtämistä lisäselvityksiä varten. Hänen taakseen asettautuvat vihreiden Stiina Lahikainen, perussuomalaisten Marko Törhönen ja keskustan Tero Linna.

Tontin vuokraamiseen olivat saman tien valmiita kristillisdemokraattien Jorma Jussila sekä kokoomuksen Merja Hackspik-Tuomisto, Saana Vahvelainen ja Heikki Lyytinen, jonka ääni kaupunginhallituksen puheenjohtajana ratkaisi asian. Sosialidemokraattien Anne-Mari Thomassen eikä hänen varajäsenensä ollut paikalla.

 Raimo Kouhia korostaa, että ehdotuksessaei ollut kyse Ruutanaan tulevan yksityisen päiväkodin vastustamisesta  eikä kannanotosta Ruutanan kunnallisen päiväkodin puolesta. Kyse on suuremmista tulevaisuuden linjauksista, jotka hänen mielestään on korkea aika ottaa esiin nyt.

– Haluan selvityksen siitä, mihin suuntaan varhaiskasvatusta viedään. Mikä on tulevaisuuden suunnitelmien mukainen yksityisen ja julkisen varhaiskasvatuksen välinen suhdeluku? Onko se Kangasalan edun mukainen?

– Koska sain taakseni näinkin monta kaupunginhallituksen jäsentä, uskon, että virkamiesjohto tutkii asian.

Kangasalla on useita yksityisiä palveluntarjoajia ja lisää on tulossa.

Kouhian mukaan julkisten ja yksityisten toimijoiden välinen kustannusvertailu ontuu. Hän haluaisi myös tästä uusia laskelmia.

– Täytyy huomioida, että kunnallisella puolella hoidetaan kaikki, myös erityistä tukea tarvitsevat lapset. Lisäksi kunnalle syntyy hallinnollisia kuluja yksityisen puolen valvonnasta, hän muistuttaa.

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös